De nieuwe MBO-Award winnaar van 2019, Bax Advocaten Belastingkundigen te Doetinchem.
De nieuwe MBO-Award winnaar van 2019, Bax Advocaten Belastingkundigen te Doetinchem.

Succesvolle Meet & Match Markt

DOETINCHEM - De negende Meet & Match Markt, een ontmoeting tussen (vrijwilligers)organisaties, goede doelen en bedrijven in Doetinchem, was een succes. Een groot aantal organisaties en goede doelen die zoek waren naar helpende handen, materiaal of langdurige ondersteuning, hebben hulp aangeboden gekregen van ondernemers. In totaal werden er meer dan 60 matches gemaakt. Een recordaantal. 

De Meet & Match Markt is een initiatief van de Doetinchemse Uitdaging en had plaats op 5 november bij de Rabobank Graafschap. Tijdens de Meet & Match Markt is ook voor de zevende keer de MBO Award uitgereikt aan de onderneming die zich maatschappelijk betrokken voelt. De award is gegaan naar BAX advocaten belastingkundigen voor de activiteiten vanuit onder meer de stichting Bax2Give. In totaal waren er 26 genomineerden. 

Wethouder Frans Langeveld van de gemeente Doetinchem opende de Meet & Match Markt met een officiële eerste match. Drie iPads - gebruikt maar in goede staat - gingen naar de Mini Manna Markt, Kledingbank en Voedselbank, drie organisaties die zich inspannen voor mensen die in armoede leven. De iPads gaan naar cliënten van deze organisaties. 

Na de opening barstte de Meet & Match Markt los. Een aantal matches konden er meteen worden afgehandeld. Zo voorzag Copiatek verschillende organisaties van ICT-apparatuur. Voor kinderboerderij Kokiezier was er een laptop en printer, BMX club De IJsselcrossers kreeg een beamer, de Kledingbank een laptop en zorgorganisatie Philadelphia een printer. De Voedselbank kreeg tien tablets voor schoolgaande kinderen en Miranda Meijer van Kind in Kracht uit Gaanderen ontving een grafische PC. 

In totaal deden er ruim 40 organisaties mee aan de Meet & Match Markt. Notaris Jos Niesink bekrachtigde met een handtekening elke match tussen de organisaties en ondernemers. Een bloemenslinger, confettikanon en foto maakten het feestje compleet. 

Bjorn Harbers en Mike Timmer van BAX advocaten belastingkundigen waren verrast en blij met de MBO Award onder meer voor hun stichting BAX2Give. Vanuit die stichting worden activiteiten georganiseerd voor het goede doel. Zo is er een aantal keren rolstoelbasketbal gehouden. Later ontstond de 24-uurs estafetteloop met klanten en relaties voor een aantal goede doelen in de regio. 

De jury bestond uit Marco Gregoor van Heilbron, Charles Droste van Schouwburg Amphion en de Award-winnaar 2018 Sabine Elfers en Erwin Kolenbrander van Het Borghuis. 

Uit de nominaties hadden zij een top 3 gekozen. De Spar en Met gezond boerenverstand grepen net naast de prijs. 

Caroline Buse van de Doetinchemse Uitdaging kijkt tevreden terug op de Meet & Match Markt : ,,een hele goed vibe tijdens de beurs. Met als resultaat meer dan zestig matches, een record. Trots op al onze "oranje" vrijwilligers en onze vele sponsors, zonder wie dit niet zo een mooi maatschappelijk feestje zou zijn.''

Meer berichten