College B&W ontbijt met leerlingen van Kentalis Doetinchem

Doetinchem - Een boterham met kaas? Of toch maar yoghurt met muesli? Leerlingen van Kentalis Doetinchem én het college van B&W zijn dinsdagochtend 5 november samen de dag gestart met een ontbijt. Gewoonlijk ontbijt het college tijdens het Nationaal Schoolontbijt op het gemeentehuis met kinderen, maar dit keer kwamen burgemeester Boumans en de zes wethouders op bezoek bij de school voor speciaal onderwijs aan kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

"Mag ik je telefoonnummer?" Eén van de leerlingen loopt na afloop van het ontbijt naar de burgemeester. "Waarom?" vraagt Boumans? "Ik wil graag een keer op bezoek komen." "Kun je mijn nummer onthouden? Nee? Haal maar pen en papier dan schrijf ik het voor je op."

Boumans kijkt de jongen met een glimlach na. "Het was heel leuk om hier een keer te zijn. Ik ken Kentalis uit mijn tijd als burgemeester van Haren, waar het speerpunt doof / slechthorend is. Hier was ik nog niet geweest, net als de wethouders, en het was erg leuk. En als de kinderen een keer op het gemeentehuis langs willen komen, kunnen we altijd wel wat regelen."

Ondertussen is de leerling terug met pen en papier, zodat Boumans kan opschrijven hoe hij te bereiken is. Met een brede glimlach loopt de jongen daarna weg. Het is hem niet aan te zien, maar hij is één van de 90 leerlingen van Kentalis Doetinchem bij wie taal onder andere niet goed verwerkt wordt in de hersenen als gevolg van TOS.

Cadeautje

Voordat Boumans het startsignaal voor het ontbijt had gegeven, overhandigde hij een cheque van 125 euro aan de school namens de stichting Het Vergeten Kind: "Want geen enkel kind mag vergeten worden."

Afdelingsdirecteur Joke van Driel was erg blij met de gift én het bezoek van burgemeester en wethouders. "Het was zo leuk voor de kinderen. Wie kan er nu als kind zeggen dat hij met de burgemeester en alle wethouders heeft ontbeten. Ook was het heel fijn dat ze naar onze school wilden komen, zodat we konden laten zien met welke doelgroep we werken en wie we zijn."

Binnen een halfuur na vertrek van het college is de centrale hal weer als vanouds en geen ontbijtzaal meer. "Met dank aan de ouderraad en de ouders, die hebben ons echt ondersteund in de voorbereiding, tijdens het ontbijt en bij het opruimen."

Over Kentalis

Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Zij kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werkt Kentalis samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland en delen wij met hen kennis. Onder het motto: 'Samen komen we verder'.

In Doetinchem biedt Kentalis naast onderwijs ook behandeling voor kinderen, jongeren en hun naaste omgeving. Verder is het Kentalis Audiologisch Centrum er gevestigd. Uit de hele regio komen cliënten en leerlingen naar deze locaties toe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden