'Stilzitten is het nieuwe roken'

Doetinchem - Ter bevordering van de voorlichting aan mensen met een longaandoening en ter stimulering van het onderlinge contact was er weer een lotgenotencontactmiddag in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. 
Het thema van de bijeenkomst was: Stilzitten is het nieuwe roken. Dit thema werd besproken door: Wilma Buesink, Longconsulent en 
Remco van Reen, NVFS Sportfysiotherapeut, Msc. werkzaam bij Janssen van Dijke Fysiotherapeuten.  Beweegmakelaar Martine Steijvers van Sportservice Doetinchem assisteerde hen. 
Wilma en Remco bespraken de risico's van het stilzitten en vergeleken de lichamelijke gevolgen van het roken met de gevolgen van het stilzitten. Het was de aanwezigen daardoor al heel snel duidelijk dat stilzitten geen optie meer zal zijn. Ze verwezen ook naar Leefstijl Centrum Oost B.V. in Hoog-Keppel. 
Om de bezoekers nog meer te stimuleren om te bewegen maakte Beweegmakelaar Martine Steijvers van Sportservice Doetinchem duidelijk dat zij door iedereen voor een persoonlijk sportadvies gratis  is te consulteren. Dat kan met of zonder doorverwijzing van een arts. Zij is bereikbaar via tel. 06 24899152. Samen met haar zal dan altijd gezocht worden naar een sport die past bij de wensen en mogelijkheden van de cliënt. 

De 70 bezoekers stelden tijdens en na de themabespreking veel vragen. 

De volgende bijeenkomst van Longpunt Doetinchem zal zijn op: 
12 maart 2020, het thema is dan: Relatie tussen COPD, heesheid en logopedie. Het thema zal worden besproken door een K.N.O. arts en een logopediste. Locatie het auditorium van het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem. 
Zie ook facebookpagina: Longpunt Doetinchem en de website gelderland.longfonds.nl/.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden