Vrijwilligers.
Vrijwilligers. (Foto: Pixabay)

Vrijwilligerswerk doen? Dit zijn de 'vacatures'

Ben jij digivaardig en kun jij jouw kennis overbrengen? De Bibliotheek West-Achterhoek biedt in samenwerking met SeniorWeb, speciaal voor ouderen, cursussen aan.

Doetinchem - Samen met andere collega vrijwilligers, verzorg je deze lessen, die kunnen worden toegepast op de computer, tablet of smartphone. Jouw inzet is in overleg, wekelijks maximaal 2 uren per dagdeel. Je ontvangt ondersteuning d.m.v. lesmaterialen en middelen. Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding voor het geven van een les. En een reiskostenvergoeding voor het volgen van een training en/of inspiratiebijeenkomst.

Sensire zoekt creatieve duizendpoten voor de dagbehandeling van locatie Den Ooiman. Er komen hier mensen met verschillende ziektebeelden. Zo wonen cliënten van de afd. Zonnehoek nog zelfstandig en komen voor sociale ondersteuning en activiteiten. Bij afd. de Brug kunnen cliënten terecht met een zorgvraag richting dementie. Binnen de dagbehandeling zijn er veel mogelijkheden voor het doen van activiteiten. Of het bieden van ondersteuning tijdens de maaltijd en het gezellig samen drinken van een kopje koffie/thee. Afhankelijk van jouw interesse, evt. ervaring en tijdsinzet, kan er worden gekeken, waar je ingezet wilt worden. De dagbehandeling is geopend van 09.00 – 17.30 uur.

Samen met statushouders, bij mensen in een kwetsbare situatie, korte vrijwilligersprojecten uitvoeren. Bijvoorbeeld samen klussen binnenshuis of een verwilderde tuin opknappen. Present Doetinchem zoekt voor dit project genaamd, Meet & Mix, enthousiaste vrijwilligers. Vrijwilligers die openstaan voor nieuwe ontmoetingen, afwisselende werkzaamheden en graag de handen uit de mouwen willen steken. De inzet is wekelijks op dinsdagen van 10.00 – 12.00 uur of op andere momenten.

Heb je belangstelling voor één van deze vacatures? Neem dan rechtstreeks contact op met de organisatie of kijk voor meer informatie op de website. Of kom naar het inloopspreekuur, op dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Terborgseweg 21 in Doetinchem. 0314-366734, info@vrijwilligerscentraledoetinchem.nl.

www.vrijwilligerscentraledoetinchem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden