Inloophuis start nieuwe rouw- en verliesgroep

Doetinchem - In het Inloophuis Oude IJssel aan de Plantenstraat 2 start deze herfst bij voldoende deelname een nieuwe Rouw- en Verliesgroep. De groep komt zes keer bij elkaar en wordt geleid door Willy Geuzendam en Bouwien Oosting, beide medewerker van het Inloophuis. Deelname aan de gesprekken kost 25 euro. Aanmelden is in verband met de ruimte noodzakelijk en kan via actief@inloophuisoudeijssel.nl of op dinsdag, woensdag of donderdag telefonisch: 0314-646024.

De eerste van de zes bijeenkomsten staat in het teken van kennismaken met elkaar en het uitspreken van de verwachtingen van deze bijeenkomsten. In de tweede bijeenkomst wordt aandacht besteed aan het overlijden en de uitvaart. In de derde bijeenkomst staan de gevoelens centraal terwijl de vierde keer als onderwerp 'herinneringen' heeft. De vijfde keer komt de relatie met de omgeving aan bod en de tijdens de laatste bijeenkomst wordt teruggekeken maar vooral ook vooruit.

Tijdens de bijeenkomsten gaan de deelnemers niet alleen maar met elkaar in gesprek. De gesprekken worden afgewisseld met creatieve opdrachten waardoor de bijeenkomsten wat luchtiger worden en de deelnemers op een andere manier met elkaar in contact komen.

Voorafgaand aan deelname aan de Rouw- en Verliesgroep is er een gesprek met de begeleiders om samen te bekijken of deelname geschikt is. Ook na afloop volgt een individueel afsluitend gesprek. Belangstellenden die meer informatie willen, kunnen hiervoor een afspraak maken met een van de begeleiders.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden