Foto: Picasa

Van acrobatenpieten tot rolstoelpieten

Doetinchem - "Zie ginds komt de stoomboot". Een bekend sinterklaasliedje. En daar kwam de stoomboot dan ook werkelijk aan over de Oude IJssel, Doetinchem in. Voorafgegaan door een aantal sloepen, kano's en het aangepaste schip 'Quincy' van Stichting Varen met Wielen, met vele pieten, waaronder een rolstoelpiet. Daarachter volgde de pakjesboot met Sinterklaas, het Pietenorkest en vele pieten, zwarte pieten, roetveegpieten, pakjespieten, acrobaten pieten en het motorschip 'Sturdy', ook afgeladen met tientallen pieten.

Tijdens de vaart stonden er honderden kinderen met hun ouders langs de kant en op de bruggen om Sinterklaas en zijn gevolg welkom te heten en toe te zingen. Toen de stoet op "De Bleek" aan kwam zag het er zwart van de kinderen en hun ouders. Alle pieten en Sinterklaas gingen onder luid gejuich van boord en natuurlijk werden ook alle pakjes afgeladen. Op de Bleek heette burgemeester Mark Boumans Sinterklaas van harte welkom en die vertelde weer blij te zijn om alle kinderen te kunnen bezoeken en te verwennen met allerlei cadeautjes. Daarna ging de bonte stoet de stad in om allerlei activiteiten te beleven en alle kinderen te ontmoeten.

Vooraf was er al veel werk verzet door het Graafschap College, die de organisatie, versiering en de cadeaus hebben verzorgd 

www.varenmetwielen.nl

Meer berichten