Brandweer geeft voorlichting

DOETINCHEM - Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als een sluipmoordenaar. Over dit onderwerp en andere zaken van brandveiligheid wordt op donderdag 28 november, vanaf 14.00 uur, een lezing gehouden in het Senioren Ontmoetingspunt 't Brewinc aan de IJsselkade in Doetinchem. Aanmelden: 0314-845630 of info@seniorenontmoetingspunt.nl. De toegang is gratis.

Medewerker Hennie van de Mosselaar van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zal de aanwezigen helpen de brandveiligheid in het eigen huis, op kamers of op een vakantieadres te vergroten.

Over bijvoorbeeld de gevaren van koolmonoxide bestaan nog veel vragen. Je ziet of ruikt het niet, maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. Slecht werkende verbrandingstoestellen, onvoldoende regelmatige onderhoud of slechts ventilatie kunnen tot CO2-problemen leiden. De installatie in elk huis van een speciale koolmonoxidemelder, naast brandmelders, is dan ook hard nodig. Ook zal de brandweermedewerker informatie verstrekken over brandveiligheid in het algemeen.

Meer berichten