Thom Teunissen (r) in actie tijdens de competitiewedstrijd tegen MASV.
Thom Teunissen (r) in actie tijdens de competitiewedstrijd tegen MASV. (Foto: Erik Eijkelkamp)

16-jarige talent scoort voor VIOD

door John van der Kamp

Doetinchem - Thom Teunissen is net 16 jaar oud en mag aan het lijstje worden toegevoegd van spelers die op jonge leeftijd in VIOD 1 hebben gespeeld en binnen een korte tijd hiervan in een officiële wedstrijd ook nog eens wisten te scoren.

Dit gebeurde afgelopen zaterdag in het bekerduel, thuis tegen Sparta Enschede. In de tiende minuut schoot Thom Teunissen de openingstreffer tegen de touwen.

Teunissen heeft al een paar invalbeurten achter de rug en was in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen MASV dicht bij een treffer. Nu mag ook hij zijn eerste officiële doelpunt op zeer jonge leeftijd achter zijn naam schrijven. Op de dag van het doelpunt was Thom exact 16 jaar en 16 dagen oud.

Thom startte afgelopen zaterdag bij afwezigheid van Lex Overbeek op ‘tien’ en bracht VIOD na tien minuten op voorsprong. “Jorn Eijkelkamp was door Thomas Jansen aangespeeld en hij gaf een voorzet vanaf de linkerkant van het veld. De bal werd weg gekopt door een speler van Sparta Enschede en ik ving de bal op de rand van de zestien op en schoot de bal laag in de linkeronderhoek binnen”, vertelt Thom Teunissen, die al op 5-jarige leeftijd bij VIOD kwam voetballen. “Ik ben begonnen met voetballen bij VIOD in september 2009, net nog voor mijn verjaardag. Na de Rabo-Cup kwam ik in de F6 terecht en daarna in de F1. Twee jaar bij de E’tjes, de E3 en E1. Daarna in de D1 en C1 en nu mijn 2e jaar in het team van de B1”.

De rechtsbenige Thom Teunissen heeft wel een voorkeur op welke positie hij wil voetballen, maar is al blij dat hij nu al voor VIOD 1 mag uitkomen. Ondanks hij met regelmaat bij de selectie zit en mag invallen gaat hij in het nieuwe jaar niet mee op trainingskamp naar Marbella. “Ik speel het liefst in de as, op het middenveld. Het trainingskamp in Marbella komt voor mij nog te vroeg, maar is zeker leuk om een keer mee te maken. Begin januari ga ik naar Oostenrijk om in Serfaus te gaan skiën”, laat Thom weten, die ook als vrijwilliger actief is bij VIOD. Samen met Marijn Derks en Quinten van den Heuvel trainen zij wekelijks het team JO10-3.

Jorn Eijkelkamp, Lex Overbeek en Vincent Bosch gingen hem voor. De nu 23-jarige Jorn Eijkelkamp maakte ook zijn debuut op 16-jarige leeftijd in VIOD 1. Opvallend is zijn gelijkenis met Thom. Ook Jorn scoorde zijn eerste officiële doelpunt in een bekerwedstrijd. Dat was in Zelhem tegen Zelos. Een gelijkenis heeft ook middenvelder Lex Overbeek, die onder trainer Wilbert Nakken startte in VIOD 1 vanaf zijn 17e jaar. Op zijn eerste officiële doelpunt moest hij wel een jaartje wachten. De bekerwedstrijd, thuis tegen De Bataven, werd met 3-2 gewonnen, mede door een doelpunt van Lex Overbeek. Vincent Bosch past ook in dit rijtje. Op amper 17-jarige leeftijd startte ook Vincent Bosch in VIOD 1. En ook Vincent scoorde zijn eerste officiële doelpunt voor VIOD in een bekerwedstrijd. In Angerlo scoorde hij het derde VIOD-doelpunt. Angerlo Vooruit won uiteindelijk met 4-3.

Er zijn beslist meer jeugdige VIOD-spelers geweest, die op 16 of 17-jarige leeftijd hun debuut maakten in VIOD 1. Zoals Wiebe Nelissen in Zevenaar tegen DCS.

Nu heeft VIOD met Thom Teunissen een nieuw talent in haar midden. "Over elf of twaalf jaar kunnen we dit verhaal van zijn debuut meenemen in een verhaal met een van onze jongste leden, die nu iedere zaterdag bij de HMQ tegen een bal trappen. Laten we hopen, dat hun talent wel aan de aandacht ontsnapt van de BVO-scouts, anders hadden we met de VIOD-talenten zoals Sam Hendriks (in 2005 naar De Graafschap) en Jasper Dahlhaus (in 2011 naar Vitesse) nog meer voorbeelden kunnen melden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden