Niet alle fietsverlichting is deugdelijk.
Niet alle fietsverlichting is deugdelijk. (Foto: Pixabay)

'Ik val op!' fietsverlichtingscampagne in gemeente Doetinchem

DOETINCHEM - Goede fietsverlichting is belangrijk. Voor de veiligheid van fietsers én andere weggebruikers. Gemeente Doetinchem levert graag een positieve bijdrage om de bewustwording van goede fietsverlichting bij jongeren te verhogen. Daarom bezoekt het campagneteam  van 'Ik val op!' de gemeente op dinsdag 26 november bij winkelcentrum/sporthal De Bongerd, van 17.00 tot 20.00 uur. Wethouder Steintjes
(Verkeer) is rond 17.30 uur aanwezig.
Vaste verlichting is de norm. Maar als die even niet werkt deelt het team gratis oplaadbare fietslampjes met USB-kabel uit aan fietsers. Jongeren die wel met verlichting fietsen maken kans op een mooie prijs.

Goed zichtbaar in het donker

Bijna iedereen weet dat fietsen met licht een stuk veiliger is dan zonder. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Er fietsen al steeds meer mensen met fietsverlichting. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter. Van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar maakt slechts de helft gebruik van werkende fietsverlichting. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben vaak wel fietsverlichting, maar doen deze niet aan. De jongeren tussen de 18 en 24 jaar hebben vaak geen werkende verlichting, repareren de verlichting niet en nemen ook geen vervangende verlichting mee.

Meer berichten