Prinses Jill.
Prinses Jill. (Foto: Tonnie Hesseling)

Nieuwe hoogheid voor Snuutersderp

WEHL - Afgelopen zondag was het dan weer zo ver. Een prachtige presentatie van de nieuwe Hoogheid voor Het Snuutersderp, wederom weer mogelijk gemaakt door een aantal enthousiaste leerlingen van de groepen 8 van basisschool 't Timpaan uit Wehl.

Het was weer een gezellige drukte in de toneelzaal van het Koningin Beatrix Centrum in Wehl. Heugelijk voor ons om te zien hoeveel mensen hiervoor weer hun belangstelling tonen.

De middag begon met het aftreden van Prinses Anniek de 1e met haar hofdames Daisy en Bente en adjudanten Bram en Daan. Altijd een beetje een droevig momentje, maar dat is nu eenmaal de gang van zaken… Door het jaar heen hebben ze samen vele leuke activiteiten gedaan en ook samen met de raad van 11 was het een heel gezellig gezelschap waar we van hebben mogen genieten. Maar zoals ieder jaar is er een tijd van komen en een tijd van gaan. Zo dus ook voor Prinses Anniek de 1e.

Dit jaar werd de prins(es) presentatie gepresenteerd door de look a likes van Chantal Janzen en niemand minder dan Jan Smit. Gebaseerd op het programma van Chantal blijft slapen. De Wehlse Beijenkorf stelde hiervoor een prachtige slaapkamer ter beschikking voor het decor hiervan. Er werden door 'Chantal en Jan' enkele leerlingen van de groepen 8 van meester Brady en meester Lars uit het publiek gehaald. Nadat ze een passende pyjama aan hadden, mochten ze alvast lekker in het bed. Tijdens een optreden van 'Jan' keken de leerlingen goed de kamer rond met 'Chantal' voor eventuele aanwijzingen die leidde naar de nieuwe Hoogheid. Er waren veel verwarringen door de roze en blauwe spullen in de slaapkamer. Nog niks wijzer geworden dus….. ' Chantal', die al eerder door vermoeidheid in het bed lag, stelde 'Jan' voor om hun tanden te gaan poetsen en er ook maar eens een nachtje over te gaan slapen.

Ineens ontstonden er enorme rookwolken, ze leken uit de badkamer te komen en er klonk een hels kabaal……Motoren?.... tractoren?…..Alle ogen waren gericht naar achter in de zaal….waar kwam dit vandaan? Als grote verrassing kwam bij het openen van de badkamerdeur, tussen de glitterconfetti en rook een stralende nieuwe Hoogheid naar buiten….. Jill Mulder!!

Zelf eerst nietsvermoedend meespelend in de presentatie en nu als Prinses Jill de 1e Van Het Snuutersderp. Gelukkig hoeft Prinses Jill niet alles alleen te doen. Haar adjudanten Ryan Klaassen en Jochem Gies en haar hofdames Hiske Jansen en Loïs Teunissen staan het hele jaar aan haar zijde. Ook de raad van 11 mag zeker niet ontbreken en zullen hun steentje bijdragen voor het komende nieuwe carnavalsseizoen.

Deze middag hebben we ook met veel plezier genoten van de dansgardes van onze zusterverenigingen, het zingende optreden van het prinsenpaar uit Raesfeld DL (partnergemeente van Dchem) en het plaatselijke jeugdorkest 'AMDG' uit Wehl.

Op zondag 23 februari 2020 kunt U weer genieten van onze carnavalsoptocht met daarin voorop Prinses Jill de 1e. Maar voor het zover is mag de jeugd van de groepen 8 (t/m 16 jaar) al komen hossen en springen op 't Grote Blagenbal dat plaats vind op donderdag 13 februari. Deze data is aangepast i.v.m. de samenwerking van organisaties van de verschillende zusterverenigingen waardoor ook de jeugd van onze zusterverenigingen dit samen kan vieren.

www.delolligesnuiters.nl.

Meer berichten