vlnr Imre Scheffer, Florien Saalmink, Ronon Tilstra en burgemeester Mark Boumans.
vlnr Imre Scheffer, Florien Saalmink, Ronon Tilstra en burgemeester Mark Boumans. (Foto: Roel Kleinpenning)

Kinderlintjes voor drie Doetinchemse helden

DOETINCHEM – Vrijdag 22 november ontvangen Ronan Tilstra (11 jaar), Imre Scheffer (16 jaar) en Florien Saalmink (17 jaar) het Doetinchemse Kinderlintje uit handen van burgemeester Mark Boumans.

Zij ontvangen het kinderlintje omdat zij zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de medemens of de gemeenschap. De uitreiking
vindt tussen 14.45 en 16.00 uur plaats in het stadhuis.
Afgelopen september heeft de gemeente een oproep gedaan tot het aanmelden van kandidaten voor het Doetinchemse Kinderlintje. Uit de aanmeldingen zijn Ronan, Imre en Florien gekozen.

Ronan Tilstra

Ronan Tilstra is 11 jaar, zit op VSO De Isselborgh en is aangedragen door mevrouw Anna Carlier. Ronan gaat al vijf jaar tweemaal per week bij mevrouw Carlier langs om haar te helpen en klusjes te doen. Mevrouw Carlier woont alleen en heeft door de bezoekjes van Ronan aanspraak.

Imre Scheffer

Imre Scheffer is 16 jaar, zit op het Zone.college en is aangedragen door burgemeester Mark Boumans. Imre werkt als postbezorger en werd 8 oktober aangesproken door kinderen die hem erop attendeerden dat iemand onwel geworden was. Zonder aarzelen heeft hij de man, die inmiddels bewusteloos was, gereanimeerd. Dit heeft hij gedaan totdat de politie en ambulance ter plaatse waren.

Florien Saalmink

Florien is 17 jaar, zit op het Ulenhof College en is aangedragen door meneer Ton Sipkens (rector). Florien is oprichter/voorvechter van Gender Sexuality Alliance (GSA), voor gelijke rechten/aandacht voor genderverschillen. Ook is zij actief lid van het leerlingenparlement en daardoor gesprekspartner tussen de leerlingen en school. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden