Sint Wehl

Wehl/Nieuw Wehl - Zaterdag 23 november is Sinterklaas samen met zijn Pieten in Wehl geweest.

Om twee uur kwam Sinterklaas met zijn pieten aan op het station in Wehl. Wat fantastisch dat er zoveel kinderen met hun papa's, mama's, opa's en oma's stonden te wachten om de Sint en zijn pieten te verwelkomen. Op het perron stonden burgemeester Boumans en kinderburgemeester Juliette. Zij hebben Sinterklaas en zijn pieten welkom geheten en hen begeleid naar alle kinderen die op het stationsplein stonden te wachten.

Wat zijn de Sint en zijn pieten warm onthaald. Ze waren erg blij om iedereen weer te zien. Sinterklaas en zijn pieten hebben op het stationsplein de tijd genomen om alvast heel veel kinderen een hand te schudden en wat pepernoten te geven. De schutterijen van Wehl en Nieuw-Wehl speelden op het stationsplein Sinterklaasliedjes, veel kinderen zongen mee. Als grote verrassing lieten vier pieten van SkyMotion een prachtige dans zien. Ze hingen hoog in de lucht en dansten op de muur van de Graansilo.

August Lueb en zijn broer stonden klaar met een prachtig paard en een mooie opgepoetste koets om Sinterklaas, Hoofdpiet, burgemeester Boumans en kinderburgemeester Juliette rond te rijden door Wehl. Met de schutterijen voorop gingen ze op weg.

Bij de Plus werd er even gestopt. Sinterklaas vertelde aan de kinderen dat hij op 4 december bij de Plus is en dat de kinderen dan van harte welkom zijn. De Sint was nog niet uitgepraat, maar Glitterpiet nam de microfoon over. Glitterpiet ging op de koets staan en vroeg of Danspiet erbij wilde komen. Er gebeurde iets bijzonders. Glitterpiet vroeg Danspiet ten huwelijk! Danspiet zei 'Ja' en daarna volgde een luid applaus. Na het huwelijksaanzoek ging de stoet verder richting het Koningin Beatrix Centrum.

Bij aankomst ging het even mis. Sinterklaas liep de verkeerde zaal in. Gelukkig werd er hard gezongen door alle kinderen, daardoor kon Sinterklaas horen in welke zaal hij moest zijn. Na het zingen en dansen zijn Glitterpiet en Danspiet getrouwd.

Sinterklaas heeft enorm genoten van het feest in de prachtig versierde zaal. Wat hebben de kinderen van Basisschool Het Timpaan, peuterspeelzaal Huppel-Inn en kinderopvang Ester Gelsing weer ontzettend hun best gedaan om mooie werkjes te maken.

De Sint en zijn pieten vonden het erg gezellig in Wehl, hopelijk komt hij volgend jaar weer!

Meer berichten