Dominic Groot Bruinderink (links) en Tom Wonnink. (foto: Roel Kleinpenning)
Dominic Groot Bruinderink (links) en Tom Wonnink. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

'Afwisseling maakt meerdaagse mooi'

DOETINCHEM – Het is eind november, Merleyn's Muziekmeerdaagse staat weer voor de deur. Dit jaar alweer voor de twintigste keer. "We moeten de Muziekmeerdaagse houden zoals die is."

door Hans Hissink

In 1999 werd de eerste Muziekmeerdaagse georganiseerd. De editie van 2000 was de eerste waar Tom Wonnink, uitbater van muziekcafé Merleyn, bij aanwezig was. "De vijfdaagse, zesdaagse of achtdaagse, het heeft al allerlei namen gehad. Ik hou het op meerdaagse. Gewoon vijf dagen muziek, van woensdag tot en met zondag, wel zo duidelijk voor iedereen."

Organisatie

Vorig jaar was de eerste Muziekmeerdaagse die Tom Wonnink meemaakte als eigenaar van het bekende muziekcafé. Daarvoor was hij als vrijwilliger betrokken bij de organisatie. "Toen ik eigenaar werd van Merleyn dacht ik meer tijd te hebben voor het organiseren van de Meerdaagse dan in de tijd als vrijwilliger. Dat valt echter tegen. Gelukkig helpen Dominic Groot Bruinderink, Lennert Luigies, Maarten en Robin Tijdink, Ramondo Kok en Bas Janssen mij om een mooi evenement neer te zetten."

Er is voor iedere muziekliefhebber weer van alles te zien en te luisteren tijdens de twintigste editie van de Muziekmeerdaagse. 91 bands uit het hele land hadden zich hiervoor aangemeld. "Donderdag 19 september was de eerste dag dat bands zich konden inschrijven. De eerste 60 aanmeldingen waren binnen twee weken binnen.
Uiteindelijk staan er 28 bands, verdeeld over 5 dagen, op het podium. Hardrock, covers, classic rock, tributes, funk, soul, die afwisseling maakt de meerdaagse zo mooi," vertelt Wonnink. Solo zangeres Minka maakt zaterdag haar opwachting in Merleyn. Volgend jaar januari staat zij op het bekende muziekfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen.
Alle muziekstijlen zijn dus vertegenwoordigd. "Woensdag opent Carbide Steel Blades om 20.00 uur de meerdaagse. Heerlijke muziek. Funk, rock blues, daar zit van alles in. Vrijdag staat Nar-Cist op het podium, zij maken Talking Heads-achtige muziek. Diezelfde avond speelt Renegade Radio nummers van Rage Against The Machine. Zaterdag staat de band Rocked op het podium met een Iron Maiden tribute. Alle vijf dagen staan er gewoon goede bands op het podium," aldus Tom Wonnink, zelf zanger en gitarist bij de band Pulse.
Over de toekomst van het muziekevenement is Tom Wonnink duidelijk. "Er zullen er nog veel volgen. Het is een uniek evenement. We blijven op deze voet doorgaan en willen de meerdaagse houden zoals die is," legt Tom Wonnink uit.

Woensdag 27 en donderdag 28 november wordt om 20.00 uur afgetrapt en vrijdag om 19.00 uur. Zaterdag en zondag staan om 16.00 uur de eerste bands op het podium bij café Merleyn aan de Grutstraat 4 in Doetinchem. Alle dagen is de entree gratis.

merleyn.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden