Exposities Slingeland Ziekenhuis

Doetinchem - Exposities in het Slingeland Ziekenhuis in december en januari zijn van drie kunstenaars.

Hilde Grooters met keramiek in de vitrines. Hilde (Eibergen) werkt met klei. Ze boetseert hoofdzakelijk mensen, dieren, schalen en soms een speciaal bord, bijvoorbeeld bij een geboorte. Haar inspiratie haalt ze hoofdzakelijk uit de natuur, waarbij vogels vooral haar interesse hebben.

Anneke Zwager met schilderijen in de poligang. Anneke (Halle) heeft als basis voor haar schilderwerk “plein air schilderen”. Dat wil zeggen dat zij in zomer en winter buiten schildert achter haar ezel met de wind door de haren en de zon op haar huid.

Astrid Bausch met schilderijen in de personeelsgang. Astrid (Huizen) is encaustic artist. Dit is een eeuwenoude techniek van schilderen met gekleurde bijenwas. Deze wordt gesmolten op een speciaal schilderijzer waarna het op gecoat papier of daarvoor geprepareerd canvas wordt gestreken. Na het stollen wordt de wastekening opgewreven met een zachte doek voor een mooie glans. Naast bijenwas verwerkt zij ook materialen als (edel)stenen, tissues, gaas en watten in haar schilderijen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden