Rode Kruis zoekt hulpverleners

Regio - Rode Kruis zoekt in de Achterhoek nieuwe evenementenhulpverleners. Nieuwe vrijwilligers zijn nodig omdat het Rode Kruis de EHBO verzorgt op steeds meer evenementen. Daarom organiseert Rode Kruis een wervingsactie via Facebook.

Op veel evenementen in de Achterhoek vrijwilligers van het Rode Kruis de EHBO. Soms zijn dit kleine evenementen, zoals een plaatselijke braderie, een avondvierdaagse of sportevenement. "Maar in de Achterhoek zijn wij ook aanwezig bij de Zwarte Cross in Lichtenvoorde of thuiswedstrijden van De Graafschaap en bij diverse Motorcross trainingen en wedstrijden", zegt Ester Schimmel, die verantwoordelijk is voor de werving van vrijwilligers. "Ook hier zorgen Rode Kruis vrijwilligers voor de EHBO. Je kunt je voorstellen dat er veel mensen nodig zijn om alle diensten te kunnen vullen. Maar ook om alle andere evenementen te kunnen blijven draaien, hebben we altijd mensen nodig."

"We hebben de opleiding voor nieuwe vrijwilligers goed geregeld," vertelt Schimmel verder. ''Als je via deze campagne bij het Rode Kruis start als evenementenhulpverlener, zorgen wij voor een EHBO-opleiding, daarnaast leer je omgaan met een portofoon. Het Rode Kruis zorgt voor deze opleidingen en training." Als je de opleidingen hebt afgerond, ga je meedraaien bij een afdeling in jouw eigen omgeving.

Info en aanmelden: www.rodekruis.nl/vrijwilliger-in-gelderland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden