Boek the Party met Bert Wagendorp

Doetinchem - Op woensdag 11 december presenteert Wouke van Scherrenburg de tweede van vijf Boek the Party's in de Doetinchemse bibliotheek. De avond is van 20.00 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Doetinchem aan de IJsselkade 13. Entree is 12,50 euro (biebleden 2,50 euro). Kaarten zijn te koop bij Raadgeep&Berrevoets en via www.biebnieuws.nl.

De gasten op deze avond zijn: Manon Uphoff, Angela Maas en Bert Wagendorp.
Manon Uphoff is een Nederlands schrijfster, vooral bekend vanwege haar korte verhalen. Zij debuteerde in 1995 met de verhalenbundel Begeerte die werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. Haar eerste roman Gemis (1997) werd genomineerd voor de Libris literatuurprijs. Sinds 2004 is Uphoff redacteur van het literair tijdschrift De Revisor. Vallen is als vliegen is een in de werkelijkheid gewortelde roman over het almaar groter wordende, pijnlijke verleden.

Angela Maas is cardioloog en hoogleraar, gespecialiseerd in vrouwenharten. Dwars tegen de gevestigde orde in zet ze haar specialisme op de kaart. 'Ik heb me vaak eenzaam gevoeld, maar af en toe huilen helpt.' Hart voor vrouwen vormt het resultaat van tientallen jaren onderzoek, het is een urgent en belangwekkend boek van een pionier in de zorg voor het vrouwenhart.
Maas vertelt onder meer over de risicofactoren op een hartinfarct bij vrouwen, over de menopauze en andere vrouwspecifieke risicovariabelen, een falende hartspier en versleten hartkleppen, hartschade bij borstkanker en hartritmestoornissen.
Schrijver en Volkskrant-columnist Bert Wagendorp schreef Ferrara, een vervolg op zijn verfilmde succesroman Ventoux. In Ferrara zien de vrienden Bart, Joost, David en André, vijftigers inmiddels, elkaar na vijf jaar terug. We bevinden ons in Ferrara, de fietsstad in het noorden van Italië, waar de renaissance nog altijd voelbaar is. Daar gaan de vier op zoek naar nieuw perspectief in hun leven.

Wouke van Scherrenburg verzorgt de presentatie en stelt op geheel eigen wijze bekende en minder bekende auteurs voor aan het publiek.

Tijdens de inloop vanaf 19.30 uur en na afloop is er live muziek. Na afloop is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om met de auteurs te praten, een boek te kopen en deze te laten signeren.

De volgende Boek the Party is op 8 januari 2020 met Brenda Stoter Boscolo, Anne-Ginne Goemans en Huib Modderkolk.
De organisatie van de avond is in handen van Boekhandel Raadgeep&Berrevoets en Bibliotheek West-Achterhoek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden