Het Bach Collegium Rhenanum geeft op zondag 8 december een concert in Hoch Elten. (Foto: Ineke Schaars)
Het Bach Collegium Rhenanum geeft op zondag 8 december een concert in Hoch Elten. (Foto: Ineke Schaars) (Foto: Ineke Schaars)

Weihnachts Oratorium in St. Vituskerk in Hoch-Elten

ELTEN - Voor het concert van het Bach Collegium Rhenanum op zondag 8 december 2019 staat iets bijzonders – en ook zeer bekends – op het programma: namelijk de Cantates I, II en V uit het Weihnachts Oratorium BWV 248. Het concert wordt in de St. Vituskerk in Hoch-Elten opgevoerd om 17.00 uur. Dat dit werk zich ooit tot de meest beroemde en bekendste muziek voor de kersttijd zou ontwikkelen hadden noch de burgers van Leipzig, noch Bach zelf verwacht of zien aankomen.
Voor Bach, de onnavolgbare meester der barok, had dit Oratorium een dubbelfunctie, zowel mededeling als confessionele getuigenis en aan de andere kant op het gemoed van elke individuele luisteraar inwerken.
De uitvoerenden zijn naast koor en orkest van het Bach Collegium Rhenanum, Karin Schulte, Roelof Polinder, Myra Kroese, Britta Willikonsky, Roelof Polinder en Janko Fraanje (bas) als vocale solisten en Veronika Hoffmann-Schneider (viool), Anna Hendriksen (traverso), Ruud Ootes (tromba), Eva Elgeti (hobo) als instrumentale solisten. Hans Linnartz leidt het geheel.
Dit concert vindt plaats onder auspiciën van de Duits-Nederlandsecultuurvereniging "Liemers-Niederrhein". De toegang is gratis, na afloop is er een collecte vanwege de gemaakte kosten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden