Risk.
Risk. (Foto: Pixabay)

Pré evenement NK Risk

Doetinchem - Alle spelletjesfanaten kunnen op 28 december tussen de feestdagen door hun hart ophalen in 't Brewinc aan de IJsselkade 13 in Doetinchem.

Daar organiseert Sander Olzheim in de bibliotheek een pré-event van het Nederlands Kampioenschap Risk.

Nog nooit is er in Nederland zoveel belangstelling geweest voor een bordspelkampioenschap. De zesde editie van het NK Risk gaat komende 18 januari plaatsvinden in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam en zal ruimte bieden aan 700 deelnemers uit het gehele land.

Nog even oefenen voor het NK in Rotterdam, gewoon voor de gezelligheid óf om een wildcard te winnen om in de kwartfinale van het NK Risk te beginnen.

Op 28 december is iedereen welkom bij Bibliotheek Doetinchem voor het spelen van een potje Risk. Tijdens het event wordt er één pot Risk gespeeld. Daarna is iedereen vrij om nog een potje te spelen als zij dat leuk vinden.

De 'Riskmiddag' begint om 12.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Deelname aan het pré event is gratis, tickets zijn te bestellen via www.nkrisk.nl.

Het NK Risk is in 2015 opgericht door broer en zus Jouri en Tara Schoemaker. Om Jouri aan te halen: 'waarom bestond er wel een NK Monopoly, een NK Stratego, een NK Kolonisten van Catan, maar geen NK Risk?'. De interesse bleek groot en met een succesvolle crowdfundingcampagne werd de eerste editie gefinancierd. Sindsdien groeit het NK Risk steevast met 100 deelnemers per jaar. Organisatoren Jouri, Tara en Paul hebben grote ambities en hebben daarom dit jaar de organisatie van het Guiness Book of Records benaderd om een record vast te leggen omtrent het grootst aantal mensen dat tegelijkertijd Risk speelt op één locatie. Een vergelijkbaar internationaal record voor Monopoly staat namelijk 'slechts' op 605 deelnemers. Ook zit er een EK Risk in de pijplijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden