Maarten van Schoorl en Erik Schut. (foto: Roel Kleinpenning)
Maarten van Schoorl en Erik Schut. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

'Voelde als spelen in hol van de leeuw'

DOETINCHEM – De mannen van KISSterious hebben genoten tijdens de KISS Kruise IX. Als enige Europese tribute band traden zij op tijdens de pre-party. "Een bandlid van KISS America vond ons beter dan zijn eigen tribute band."

door Hans Hissink

De KISS Kruise is een jaarlijks terugkerend evenement in Amerika, een 5-daags rockavontuur op zee. Maarten van Schoorl, Erik Schut, Keffin Hauser en Mauri Oliver vormen samen de Nederlandse KISS tribute band KISSterious. Gemma Vels, vriendin van Maarten van Schoorl, heeft er min of meer voor gezorgd dat KISSterious mocht optreden tijdens de pre-party voor KISS Kruise IX in het Hilton in Miami.

"Er gaan 2.500 mensen aan boord, allemaal KISS fans. Vanaf het moment dat je op het schip belandt is KISS aan. Alles ademt KISS. Van de blackjack tafels tot de fiches die daarop gebruikt worden, maar ook op de handdoeken, overal is het KISS logo te vinden," vertelt basgitarist Erik Schut. "Het was spannend en supergaaf. We voelden ons net een stel kleine kinderen toen we de boot opkwamen. Zo mooi was het," vult Van Schoorl aan.
De leden van KISSterious zijn alle vier helemaal gek van de rockband, volgens Schut. "Ik zag ze voor het eerst toen ik ergens was voor een optreden van Iron Maiden en was gelijk verkocht. Mauri, onze zanger, is een wandelende Wikipedia, hij weet werkelijk alles over de band. Keffin heeft de liefde voor Kiss op 12-jarige leeftijd overgenomen van zijn vader en Maarten is al fan vanaf de lagere school."

Bijzonder

Het optreden tijdens de pre-party in het Hilton was voor de leden van KISSterious een bijzondere gebeurtenis. Dit vond plaats aan de rand van het zwembad met allemaal KISS fans. "We speelden op gehuurde instrumenten. Die waren in een dusdanige staat dat ik de bas zelf helemaal heb moeten bijstellen. Het geluid was niet best, het was heel erg warm en we speelden in een driedelig pak met geschminkte gezichten, net zoals op de afbeelding van het album 'Dressed to kill'. Het voelde als spelen in het hol van de leeuw," volgens Schut. "Na het optreden viel er wel een stuk spanning van mij af en kon ik gaan genieten van de vakantie," vertelt Van Schoorl lachend.
De band speelde 15 nummers die ook te zien waren tijdens het MTV Unplugged optreden van KISS in 1995.
Erik Schut vertelt vol trots en ongeloof over het avontuur op de boot waar de bandleden van KISS zelf ook aanwezig waren. "Tommy Thayer en Eric Singer liepen gewoon op het schip tussen de gasten. Vanwege de populariteit zagen we Gene Simmons en Paul Stanley alleen op afgesproken momenten. Werkelijk overal is over nagedacht, alles is KISS op het schip. Ik heb veel respect voor het feit dat de naam van een rockband gewoon een merk is geworden."
KISSterious is 21 december te zien in de DRU in Ulft.

kissterious.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden