Dolf-Jan Weghelaer.
Dolf-Jan Weghelaer.

Doetinchemse kok organiseert gratis kerstdiner voor 30 personen

Doetinchem - De Doetinchemse kok Dolf-Jan Wechgelaer liep al jaren rond met het idee om een geheel verzorgd en gratis kerstdiner te bereiden voor gezinnen die het niet breed hebben. "Als kok werk ik natuurlijk altijd met de kerstdagen en zie de meest lekkere en uitgebreide diners voorbijkomen. Ik denk vaak aan de mensen en gezinnen met kinderen die dat niet kunnen betalen, en wie het ook zo gegund is om met kerst lekker te eten. Dit zou een feestelijke periode voor iedereen moeten zijn".

Rond de zomerperiode besloot Dolf-Jan om het dit jaar écht voor elkaar te krijgen en zocht de samenwerking met een buurtcoach van Buurtplein. Al gauw bleek dat er – helaas – meer dan genoeg gezinnen in aanmerking zouden komen voor zo'n diner en werd wijkcentrum De Daele als meest geschikte locatie beschikbaar gesteld door Buurtplein.

Dolf-Jan kon aan de slag om de sponsoring van het viergangendiner, dat hij zelf heeft samengesteld en in zijn eentje gaat bereiden, voor elkaar te krijgen. En dat lukte: Auto Broekhuis sponsorde een geldbedrag, Slagerij Bles sponsort alle het vlees, voor de kaas en nootjes kon Weghelaer bij de Zuivelhoeve terecht, het dessert en de patisserie worden voor rekening van La Lorraine genomen, alle drank door AH de Bongerd en het voorgerecht komt van een sponsor ver weg: de RAI in Amsterdam. In de keuken van eetcafé De Bocht in Zelhem mag Dolf-Jan het eten voorbereiden en het serviesgoed en bestek lenen voor de aankleding van de tafels. ICI Paris Doetinchem zorgt voor een leuke attentie. Zelfs aan het vervoer is gedacht: Autobedrijf Herwers sponsort een elektrische auto.

Op dinsdag 17 december is het dan zover: met behulp van buurtcoaches zijn 30 personen uit de hele gemeente Doetinchem geselecteerd om deel te nemen aan het kerstdiner en gaat Dolf-Jan zijn uiterste best doen om een lekker en onvergetelijk kerstdiner van te maken.

Meer berichten