Fanfare Punkband De Kift
Fanfare Punkband De Kift (Foto: PR De Kift)

Fanfare-punkband naar Amphion

Doetinchem - De allereerste theatertournee van de veelkoppige, poëtische fanfare-punkband De Kift is een feit. Het muziekcollectief staat met het concert ‘BAL’ op vrijdag 20 december om 20.30 uur in De Gelderlander Zaal in Amphion. Het concert zit vol liedteksten, die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

Gecontroleerde chaos

Al meer dan dertig jaar speelt dit bonte gezelschap ‘een megamooie mix van magnetiserende muziek’. Een gecontroleerde chaos, zowel op de plaat als op het podium. ‘BAL’ is het elfde studioalbum van de groep en de aanleiding tot de allereerste theatertournee van De Kift. Trommelend en tetterend, schitterend en schetterend gaat de groep de tand des tijds te lijf met een rijk arsenaal aan instrumenten. ‘BAL’ stampt, knarst, zweet, weent en schatert.

Teksten uit de wereldliteratuur

De Kift gebruikt veel teksten uit de wereldliteratuur vertelt Heijne: "Dat is eigenlijk uit nood geboren. We hadden aan het begin van de band voor een tijd geen tekstschrijver, maar we wilden wel onze eigen verhalen vertellen. Ik kreeg toen in een gesprek met een Berlijnse vriend te horen dat ik de boeken van Wolfgang Borchert moest lezen. Een van zijn teksten heb ik toen op muziek gezet en dat leidde tot onze doorbraak."

Tickets
Tickets voor alleen de voorstelling kosten 22,50 euro en zijn via www.amphion.nl te bestellen en via de kassa (0314-376000). De openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Meer berichten