Brenda Stoter Boscolo.
Brenda Stoter Boscolo. (Foto: )

Van Scherrenburg ontvangt drie auteurs tijdens Boek the Party

Op woensdag 8 januari presenteert Wouke van Scherrenburg de derde van vijf Boek the Party's in de Doetinchemse bibliotheek. De gasten die avond zijn Brenda Stoter Boscolo, Anne-Gine Goemans en Huib Modderkolk.

Doetinchem - De avond in de bibliotheek in 't Brewinc begint om 20.00 uur, met inloop om 19.30 uur als er live muziek is van Meike en Jeanne met akoestische muziek. Na afloop is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om met de auteurs te praten, een boek te kopen en deze te laten signeren.

Jezidi's

Cultuurwetenschapper en journalist Brenda Stoter Boscolo groeide op in Rotterdam-Zuid. Haar liefde voor het Midden-Oosten begon op vroege leeftijd met tekenfilms als Sinbad de Zeeman, maar kreeg echt vorm toen ze er vrienden kreeg en die ze regelmatig bezocht. Sinds 2011 is ze journalist in de regio en werkte ze onder andere voor De Groene Amsterdammer, Trouw, Algemeen Dagblad en Al Jazeera. Voor haar nieuwe boek, Het Vergeten Volk, kroop ze dicht op de huid van de Irakese Jezidi's, een volk dat onder vreselijke omstandigheden door IS werd opgejaagd.

Anne-Gine Goemans is schrijver en journalist. Ze debuteerde met de veelgeprezen roman Ziekzoekers en won daarmee de Anton Wachterprijs in 2008. Met Glijvlucht, haar tweede roman, won Goemans de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2012 en de Duitse M-Pionier-prijs voor literaire nieuwkomers. In 2015 verscheen Honolulu King, de grote doorbraak voor Goemans, met meer dan 50.000 verkochte exemplaren. Met Holy Trientje bevestigt ze haar talent.
Huib Modderkolk (1982) is onderzoeksjournalist bij de Volkskrant. Hij is vaste gast bij De Wereld Draait Door, waar hij op begrijpelijke wijze vertelt over geheime diensten en digitalisering. Hij won de prestigieuze journalistieke prijzen De Tegel (2016) en De Loep (2018). Modderkolk heeft voor zijn boek Het is oorlog maar niemand die het ziet, zes jaar journalistiek onderzoek gedaan naar de 'onzichtbare oorlog' in de digitale wereld. Zo heeft hij onder andere gesproken met bronnen bij de AIVD, MIVD en NCTV. Het resultaat is een inkijkje in een wereld van de digitale spionage en aanvallen.
Wouke van Scherrenburg verzorgt de presentatie en stelt op geheel eigen wijze de bekende en minder bekende auteurs voor aan het publiek.

Entree is 12,50 euro. Leden van bibliotheek West Achterhoek krijgen 2,50 euro korting. Kaarten zijn alleen te koop bij Raadgeep & Berrevoets en via:

www.biebnieuws.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden