Statiegeld voor Showdownvereniging Bon-Bini uit Wehl

Wehl - Het eerste kwartaal van 2020 kan bij de COOP in Wehl het statiegeld van de lege ingeleverde flessen gedoneerd worden aan Showdownvereniging Bon-Bini uit Wehl.

Showdown is een snelle balsport die volledig op het gehoor wordt gespeeld. Een sport die speciaal is ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking.

Er wordt elke woensdagavond getraind in zaal Bon-Bini en de vereniging bestaat inmiddels uit 12 leden, een scheidsrechter en een aantal actieve vrijwilligers. De meeste leden spelen landelijke competitie en toernooien. Een ander deel speelt alleen recreatief en gaat ook mee naar toernooien. Ook organiseert de club jaarlijks het eigen toernooi.

"Om onze spelers optimaal te laten presteren op de landelijke competitie is het van belang dat wij op dezelfde tafels trainen. Dit zijn de zogenaamde Tjechische tafels. Deze zijn vrij kostbaar en moeten vervoerd worden vanuit Tsjechië. Het geld dat wij mogen ontvangen via deze statiegeldactie willen wij dan ook heel graag gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe tafel", meldt een woordvoerder. De prijs van deze tafel is 1.800 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden