Het beste van documentairefestival IDFA

Doetinchem - The Best of IDFA on Tour is een dagprogramma met prijswinnaars en festivalfavorieten van IDFA 2019 dat vanaf januari 2020 langs filmtheaters door Nederland reist. Zondag 19 januari van 15.30 tot 22.30 in de Gruitpoort in Doetinchem. Kaarten via www.gruitpoort.nl/idfa en aan de kassa van de Gruitpoort.

Het programma: 

15.30 uur: 'In a Whisper', winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary. De Cubaanse hartsvriendinnen Patricia en Heidi verliezen elkaar uit het oog wanneer ze allebei naar Europa vertrekken. Jaren later sturen ze elkaar videobrieven. Fraai vormgegeven, gevoelig en openhartig verslag van twee opgebroken levens.

17.15 uur: 'Sunless Shadows', IDFA Award for Best Directing and Opening Film. Een beeld van het leven in een Iraanse jeugdgevangenis, waar een groep minderjarige meisjes hun straf uitzit voor de moord op een mannelijk familielid. Wanneer ze alleen zijn met de camera delen ze hun gedachten, gevoelens en twijfels.

20.00 uur: 'Voorspel', Special Mention in the IDFA Competition for Kids & Docs. In deze ontwapenende documentaire worden tweedeklassers gevolgd tijdens de lessen seksuele voorlichting. Hun gezichten gloeien van gêne en nieuwsgierigheid, maar wat gaat er precies in hun hoofd om?

20.15 uur: 'Collective', een van de publieksfavorieten. In deze explosieve politieke thriller onderzoekt filmmaker Alexander Nanau op briljante wijze de gevolgen van een verschrikkelijke brand in nachtclub Colectiv in Boekarest. Door zijn vasthoudendheid onthult hij stukje bij beetje de diepgaande corruptie waar zijn land onder te lijden heeft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden