Theater Rotterdam terug naar Doetinchem met opnieuw een hilarisch sprookje (8+)

Doetinchem - Na het uitstapje naar het 'stuk der stukken' Hamlet de familievøørstelling afgelopen seizoen, keren de makers terug naar een wereld die we uit sprookjes maar ook uit de echte wereld kennen. Theater Rotterdam staat erom bekend hilarische stukken voor de jeugd te maken, die ook voor de ouders zeer vermakelijk zijn. Hierin is ze wederom geslaagd met Repelsteeltje en de Blinde Prinses. De voorstelling is op woensdag 15 januari om 19.00 uur te zien in Schouwburg Amphion.

Repelsteeltje en de Blinde Prinses wordt een voorstelling in de traditie van De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig. Een stuk vol grappige verwikkelingen, snedige dialogen, gloedvolle liedjes en magische toverkunsten. Een waargebeurd sprookje over belofte en schuld.

Het verhaal

Het broeit op het paleis tussen de koningin en haar prins-gemaal. Ze ruziën over wie de baas is en over hun blinde dochter. Het broeit ook bij Joost de varkenshoeder, die opschept over zijn dochter Sterre die 'goud uit stro' kan spinnen. En het broeit zeker bij aardmannetje Repelsteeltje en zijn vrouw Karla, die een groots en meeslepend leven willen.

Er is van alles de hand in het bos, op het paleis en onder de grond. Repelsteeltje kijkt wie hij met zijn tovenaarskunsten kan helpen. En dan arriveert er ook nog een geheimzinnige gebedsgenezeres aan het hof, die zegt dat ze het blinde prinsesje kan 'genezen'. Wie houdt zich aan zijn woord? Lukt het Repelsteeltje om zijn naam geheim te houden?

Tickets voor de voorstelling kosten € 21,00 en zijn online te bestellen via www.amphion.nl of via de Theaterkassa. Openingstijden van de kassa zijn van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Meer berichten