De Grote Harry Bannink Podcast
De Grote Harry Bannink Podcast (Foto: Johanthan Herman)

De Grote Harry Bannink Podcast voor 10 euro in Amphion

Doetinchem - Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman luisterde een diepe bewondering voor de componist krijgen. De Harry Bannink-podcast is een serie geluidsafleveringen met verhalen over en liedjes van Harry Bannink en interviews met mensen die hem kenden. Hier is nu een theatervoorstelling van gemaakt, die te zien is op zondag 26 januari om 11.30 in Amphion.

De grote hits die Bannink met Annie Schmidt maakte worden moeiteloos meegezongen, maar onder het topje van de ijsberg zitten nóg duizenden liedjes – meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven.

Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt u mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de Schmidt/Bannink-musicals Foxtrot en Madam. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Een middag vol verhalen over Harry Bannink en diens tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.

Tickets voor deze voorstelling hebben de special prijs van 10 euro. Deze voorstelling valt namelijk in het Nationale Theaterweekend. Tickets zijn te koop via www.amphion.nl of via de theaterkassa (0314-376000) van ma t/m za tussen 10.00 en 14.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden