Hoogwater 1995 veranderde de dijk, maar ook de toekomst

Doetinchem - Het hoogwater van 1995 is een ijkpunt in waterbeheer en waterveiligheid. Dat is nu 25 jaar geleden. Met het initiatief #hohohoogwater belicht Waterschap Rijn en IJssel, samen met nog zes waterschappen en het Hoogwaterbeschermingsprogramma, de dreiging van toen, de ingrijpende veranderingen die volgden en de waterveiligheid in de toekomst.

In 2020 is het 25 jaar geleden dat het rivierwater extreem hoog tegen de dijken stond. Van Maastricht tot Kampen en van Lobith tot Rotterdam. In het rivierengebied en in Limburg was de dreiging zo groot dat mensen huis en haard moesten verlaten. Mensen en dieren werden in heel Nederland opgevangen. Hoogwater is niet te onderschatten.

In het gebied van Waterschap Rijn en IJssel was het erg spannend in onder andere Zutphen, Doesburg, Lathum en Tuindorp. De bijzondere verhalen van toen, de maatregelen die er tot nu toe genomen presenteert het waterschap via diverse activiteiten, exposities, lessen en lezingen voor jong en oud.

Van 25 januari tot en met 4 februari zijn de verhalen van bewoners en medewerkers van toen én nu te zien en te horen in het waterschapskantoor, Liemersweg 2 in Doetinchem. De expositie is gratis te bezichtigen op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.

www.weetvanwater.nl/hohohoogwater

Meer berichten