Boek the Party

Doetinchem - Op woensdag 12 februari presenteert Wouke van Scherrenburg de vierde van vijf Boek the Party's in de Doetinchemse bibliotheek. De gasten die avond zijn Fokke Obbema, Charles den Tex en Anneloes Timmerije. De avond duurt van 20.00 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Doetinchem aan de IJsselkade 13. Kosten 12,50 euro en biebleden 10 euro. Kaarten zijn alleen te koop bij Raadgeep & Berrevoets en via www.biebnieuws.nl.

Fokke Obbema is redacteur van de Volkskrant. Zijn 'De zin van het leven. Gesprekken over de essentie van ons bestaan' is een bundeling van eerder gepubliceerde interviews. Hij ging dood. Heel even. Een hartstilstand. De meesten die dit krijgen, overleven dit niet. Degenen die wél in leven blijven, houden vaak blijvende schade. Maar hij niet. Hij ontwaakte in het ziekenhuis, volledig in de war. Hij had de dood in de ogen gekeken en wist niet goed meer hoe verder te leven. Om grip te krijgen op zijn bijna-doodervaring en zijn leven, interviewde hij 40 mensen over zingeving en betekenisgeving. Die interviews zijn nu gebundeld in het boek 'De zin van het leven'.

Charles den Tex kwam op 5-jarige leeftijd met zijn ouders terug naar Nederland. Hij studeerde fotografie en film in Londen, werkte in Parijs en vestigde zich in 1979 als reclametekstschrijver en later als communicatie- en managementadviseur in Nederland. Den Tex is een van de succesvolste thrillerauteurs van Nederland. Bijna al zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop en drie keer won hij die prijs voor 'Schijn van kans', 'De macht van meneer Miller' en 'CEL'. Met 'De Vriend' won hij de Crimezone Thriller Award. 'Verloren Vrouw' is zijn eerste nieuwe thriller sinds het verschijnen van 'Bot' in 2016.
Journalist en auteur fictie en non-fictie Anneloes Timmerije publiceerde onder andere 'Goeie nieuwe tijd' (1992), 'Gemengde gevoelens – erfenis van twee culturen' (1993) en 'Indisch zwijgen' (2002). In 2005 verscheen haar fictiedebuut, de verhalenbundel 'Zwartzuur'. Haar eerste roman is 'De grote Joseph' uit 2010. Samen met Charles den Tex schreef ze de historische roman 'Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd', die zich afspeelt tijdens de oorlog in Nederlands Indië. In haar beeldend geschreven roman 'De mannen van Maria' over een bijslaap in Batavia beschrijft Timmerije de 17e-eeuwse wereld van de moeraskoortsen, slavernij en piraten.

Wouke van Scherrenburg verzorgt de presentatie en stelt op geheel eigen wijze de bekende en minder bekende auteurs voor aan het publiek.
Tijdens de inloop vanaf 19.30 uur en na afloop is er live muziek van Meike en Jeanne, twee jonge enthousiaste meiden die akoestische muziek spelen. Meike Ubbink deed mee aan The Voice.
Na afloop is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om met de auteurs te praten, een boek te kopen en deze te laten signeren.

Meer berichten