Festival 75 jaar Leven in Vrijheid

Doetinchem - Mooi Koor Man nodigt jong en oud uit voor het gratis te bezoeken Vrijheidsfeest in de binnenstad. Zaterdagavond 23 mei start het ambitieuze mannenkoor met een grote muziek/dansavond op het Simonsplein.

Na afloop van de Achterhoekse Wandel4daagse wordt het Simonsplein omgetoverd in een feestlocatie met dansgedeelte. Op het grote vrijheidspodium kan men vanaf 20.00 uur genieten van: Mooi Koor Man, soliste zangeres Sabine Elfers, Dokter Jazz & Co, de André Zusjes en de grote Euroregio Big Band BaJAZZo.

Zondag 24 mei is er om 10.00 uur een vrijheidsdienst in de Catharinakerk met muzikale medewerking van het Gaanderens Mannenkoor onder leiding van Ben Simmes.

Vanaf 13.00 uur starten de optredens van de koren (zowel Nederlandse als Duitse) op zes verschillende vrijheidspodia. Zij brengen hits uit de jaren 50, de sixties en seventies, de jaren 80/90, internationale klassiekers, evergreens en het moderne repertoire. Op alle podia zal een presentator de speciale naamgeving van elk podium toelichten en de gasten voorstellen.

Scholieren uit Doetinchem en een aantal Duitse scholen met het vak Nederlands zullen hun gedachten over vrijheid op papier zetten in de vorm van gedichten en/of op kunstzinnige wijze vormgeven. De gedichten en kunstwerken zullen in de binnenstad tentoongesteld worden, terwijl een te selecteren aantal gedichten zal worden voorgedragen door de jonge mensen op de podia.

Mooi Koor Man weet zich gesteund door het Centrummanagement Doetinchem, de plaatselijke horeca en de binnenstadwinkeliers die hun winkels in de feestelijk versierde binnenstad zondag 24 mei zullen openen.

Meer berichten