Sun Records The Concert
Sun Records The Concert (Foto: PR Impact Entertainment)

Sun Records The Concert: levensechte blik in de wieg van de rock-'n-roll

Doetinchem - Een decor in de sfeer van de originele studio, kleding in de stijl van de jaren '50 en bovenal geweldige jonge muzikanten met dezelfde passie en hunkering naar het podium als de rock-'n-roll grootheden. Dat is Sun Records - The Concert. Het resultaat van deze productie is zo levensecht dat Shelby Singleton, die de rechten van Sun Records in handen heeft, er zijn goedkeuring voor gaf. De wervelende productie is te zien in Schouwburg Amphion op woensdag 12 februari.

Officiële toestemming vanuit Sun Studio
Deze zeer authentiek geproduceerde voorstelling mag zich dan ook presenteren als de enige productie ter wereld (!) met de officiële toestemming vanuit Sun Studio. Bij de studio van Sun Records begon in de jaren '50 het succes van wereldsterren als Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison en B.B. King. Tijdens dit concert neemt de band het publiek mee naar die tijd met nummers als 'Great Balls of Fire', That's all right Mama', 'Blue Suede Shoes' en 'I walk in the line'.

Rhythm & Blues
'Sun Records – The Concert' vertelt het verhaal van de 'Memphis Recording Service' oftewel: Sun Studio te Memphis, Tennessee. Deze plek wordt gezien als de absolute bakermat van de rock-‘n-roll en hedendaagse muziek. Onder de bezielende leiding van oprichter en eigenaar Sam Phillips wist deze kleine studio met platenlabel zich wereldwijde faam te vergaren. Sam trok zich niets aan van de apartheid in Amerika en was wild van de overwegend donkere ‘rhythm & blues’. Hij was op zoek naar vernieuwing in de muziek en nam veelal artiesten op die buiten Memphis werden geboycot door de mainstream radiostations en platenwinkels. Philips hield vol en mag zich daardoor de ontdekker noemen van heel veel muzikale grootheden.

Tickets voor deze voorstelling kosten 35 euro, inclusief drankje en zijn te bestellen via www.amphion.nl of de Theaterkassa (0314-376000).

De kassa is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur.

Meer berichten