Sravana houdt inloopochtend voor nieuwe vrijwilligers Thuis

Doetinchem – In het hospice van Sravana, Groot Hagen 2, wordt op zaterdag 8 februari van 10.30 uur tot 12.30 uur een inloopochtend gehouden voor nieuwe vrijwilligers die ondersteuning willen bieden aan mensen die thuis willen sterven.

Tijdens deze inloop vertellen vrijwilligers van Sravana over hun werk, de scholing die ze hebben gehad, hun ervaringen en over de wijze waarop zij hun werk verrichten. Stichting Sravana biedt ondersteuning aan mensen in de laatste fase van hun leven. Sravana doet dit in het hospice maar ook bij de mensen thuis.

"Veel mensen kiezen ervoor om thuis te sterven" vertelt Ans Bolder, coördinator van Sravana voor de thuisaanvragen. "De familie en naasten willen graag zelf de zorg voor de stervende geliefde op zich nemen. Maar de zorg kan zwaar worden, zeker als het langer duurt. Dan kan een geschoolde vrijwilliger van Sravana Thuis ondersteuning bieden."
Zie voor meer informatie: www.sravana.info of bel met een van de coördinatoren van Sravana: Ans Bolder, Trudy Kouwen of Heleen Klumper, 0314-368990.

Meer berichten