De nieuwe locatie van Klimmendaal bij Azora, locatie Antonia in Terborg.
De nieuwe locatie van Klimmendaal bij Azora, locatie Antonia in Terborg.

Poliklinische revalidatiezorg Klimmendaal verhuist van Slingeland Ziekenhuis naar Azora in Terborg

Terborg - Een deel van de revalidatiezorg van Klimmendaal Revalidatiespecialisten in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem verhuist half februari 2020 naar Azora, locatie Antonia in Terborg. Het gaat om de poliklinische revalidatie behandeling (PRB).

De revalidatieartsen van Klimmendaal blijven daarnaast ook werken op de polikliniek in het Slingeland Ziekenhuis.

Patiënten die afspraken hebben bij therapeuten, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten of logopedisten gaan daarvoor naar de nieuwe locatie in Terborg. Controles bij de revalidatiearts kunnen plaatsvinden op zowel de polikliniek in het Slingeland Ziekenhuis als in Terborg bij Azora.

Intensiever samenwerken

"Deze verhuizing betekent voor ons een vooruitgang", vertelt revalidatiearts Leonie Tromp. "We krijgen meer ruimte, waardoor we meer mogelijkheden hebben. Door de nieuwe locatie bij Azora kunnen we intensiever samenwerken met de geriatrische revalidatiezorg. Wij verwachten dat hierdoor beide vormen van revalidatiebehandeling nog beter worden. Tegelijk blijven de revalidatieartsen ook werkzaam op de locatie in het Slingeland Ziekenhuis om de samenwerking met de andere medische specialismen te waarborgen. Daarnaast is het voor patiënten fijn dat de nieuwe locatie uitstekend bereikbaar is met zowel de auto als het openbaar vervoer."

Nieuwbouw

Klimmendaal betrekt in eerste instantie een afdeling van verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia van Azora in afwachting van de nieuwbouw. Er wordt bekeken of deze nieuwbouw in 2020 gezamenlijk kan worden ontwikkeld voor Klimmendaal en het Advies- en behandelcentrum van Azora.

Meer berichten