De hoogheden in Wehl.
De hoogheden in Wehl. (Foto: Tonnie Hesseling)

De Lollige Snuiters kijken uit naar het carnavalsfeest

Wehl - Zondagmiddag 23 februari barst het feestgedruis weer los door de straten van Wehl en kunnen wagenbouwers, individualisten, duo's en loopgroepen hun fantasierijke creaties weer vol trots laten zien aan het publiek.

Om 14.11 uur gaat de 43e carnavalsoptocht van start. De prinsenwagen is weer opgepoetst en is er klaar voor om met Prinses Jill 1e en haar hofhouding en raad van 11 door de straten van Wehl te trekken.

Alvorens het startsein voor de optocht wordt gegeven, is er om 11.45 uur in het Koningin Beatrix Centrum eerst tijd voor het officiële gedeelte waarin Prinses Jill officieel de sleutel van burgemeester Mark Boumans en kinderburgemeester Juliette Fijten in ontvangst neemt. Ook worden er onderscheidingen uitgedeeld en is er de aandacht voor de jaarlijkse 'snuiter van het jaar'. Dat is iemand die wel eens extra in het zonnetje mag worden gezet voor alle inzet binnen en om Wehl.

Tijdens de optocht wordt er gestreden om de wisselbeker en er wordt een rondje door de versierde straten van Wehl gemaakt, waar ook een prijs aan is gekoppeld. Over deelname aan de optocht, inschrijvingen en reglementen of het aanmelden voor de straatversiering, kan op de website worden gekeken. De optocht is toegankelijk voor alle leeftijden, dus ook voor de jeugdige geïnteresseerden…

Aansluitend na de optocht is er in het KBC een feest onder leiding van Prinses Jill 1e. Omstreeks 18.00 uur zal de prijsuitreiking plaats vinden, eerst voor de jeugd en daarna voor de volwassenen.

www.deloligesnuiters.nl

Meer berichten