Posten van 18+ kaart.
Posten van 18+ kaart. (Foto: Anneke Peerenboom)

De Rondkomers lanceert wijzer voor bijna 18-jarigen

Doetinchem - ‘Hey, jij daar! Jij wordt bijna 18'. Met deze tekst worden bijna 18-jarigen in de gemeente Doetinchem getriggerd om zich voor te bereiden op wat er financieel op hen afkomt als ze de volwassen leeftijd bereiken. Het initiatief is een actie vanuit De Rondkomers om te voorkomen dat inwoners al op jonge leeftijd schulden maken.
Enkele weken voordat jongeren 18 jaar worden, ontvangen zij een kaart in de bus. De QR-code op de kaart leidt naar een digitale wijzer vol met informatie wat een 18-jarige financieel moet en mag regelen. Op www.derondkomers.nl/bijna-18 is informatie te vinden over studeren, wonen, werken, grip op geld en Doetinchemse regelingen. Maar wellicht nog belangrijker: waar de jongeren geholpen kunnen worden als het hen zelf niet lukt.
In de digitale wijzer is een quiz opgenomen om de kennis van de jongeren te testen. Wanneer zij de quiz goed invullen, ontvangen zij kortingsbonnen van Bakker Bart Doetinchem en Dumphuis en twee toegangskaarten voor een wedstrijd van De Graafschap.

De Rondkomers is een samenwerking tussen Buurtplein, gemeente Doetinchem, Platform Armoedebestrijding Doetinchem, Laborijn en UWV. Sinds kort zijn de Rabobank Graafschap en voetbalvereniging De Graafschap partner. Samen streven zij naar zo min mogelijk financiële zorgen voor alle Doetinchemmers.

www.derondkomers.nl

Meer berichten