Ondernemen is een vak: 350 euro voor het goede doel

Zone.college in Doetinchem biedt alle leerlingen Basisberoepsgerichte- en Kaderberoepsgerichte leerweg de mogelijkheid om een gedeelte van hun vakkenpakket volledig zelf samen te stellen. Dit wordt het keuzedeel genoemd. Eén van de keuzevakken waaruit de leerlingen kunnen kiezen is het vak ondernemen.
Bij het vak ondernemen leren de leerlingen volledig zelf een bedrijf op te zetten. Waar moet ik aan denken als ik een bedrijf wil starten, hoe kan ik aan een startkapitaal komen, wat wil de bank allemaal van mij weten?

Als de leerlingen dit weten wordt het eigen (fictieve) bedrijf opgezet. Leerlingen ontvangen geld via aandelen van ouder(s)/verzorger(s) of bekenden, kopen hun product (of dienst) in en verkopen deze op school aan medeleerlingen, of buiten school aan bekenden.

Het geld dat de klas ophaalt met de verkoop van de producten gaat naar een goed doel. Dit doel mogen de leerlingen zelf bepalen. Door een stemming wordt uiteindelijk één goed doel geselecteerd. De twee klassen Ondernemen hebben de goede doelen KWF en Blinde geleide hond uitgekozen.

De leerlingen Daan van de Vee en Sander Tijhuis hebben met hun bedrijf DroneShots 260 euro op weten te halen voor het KWF. De leerlingen hebben bij zowel bekende bedrijven als particulieren foto- en video opnamen gemaakt tegen een betaling (volgens regelgeving). Dit is hen zo goed bevallen dat de KvK al in zicht is om in de toekomt verder te bouwen aan DroneShots.

Meer berichten