Galerie-winkel De Kunstcipier op De Kruisberg.
Galerie-winkel De Kunstcipier op De Kruisberg. (Foto: PR De Kunstcipier)

Kunstzondagen op De Kruisberg

Doetinchem - In de voormalige gevangenis De Kruisberg in Doetinchem huren kunstenaars een cel als atelier en exposeren zij hun kunstwerken in een gezamenlijke ruimte. Als volgende stap start dit voorjaar een maandelijkse kunstzondag zodat inwoners van Doetinchem en omgeving op vaste momenten welkom zijn voor het bekijken van kunst.

Zondag 1 maart is de eerste Kruisberg Kunstzondag. Diverse ateliers zijn vanaf dan elke eerste zondagmiddag van de maand geopend. Bezoekers kunnen er rondkijken, met de kunstenaars in gesprek of een werk aanschaffen. Door lunchroom De Proeftijd loop je gemakkelijk naar galeriewinkel De Kunstcipier.

Deze expo-shop, vroeger dagbestedingsplek van gedetineerden, heeft als nieuwe naam De Kunstcipier gekregen, als bewaker van de tentoongestelde werken. Portretten, abstracten, kinderkunst, voelobjecten, fotografie en klassieke kunst én over de kunstenaars is informatie in te zien. Er zijn ook kunstcadeau’s, kaarten en binnenkort handgemaakte tassen. Via de lunchroom kan afgerekend worden.

Om de twee maanden wordt de ruimte opnieuw ingericht rondom een thema, tot april is dat ‘Blijheid’. De groep kunstenaars uit Doetinchem en de regio verwacht dat veel belangstellenden hun weg naar de Kruisberg Kunstzondagen zullen gaan vinden.

Kruisberg Kunstzondag, elke eerste zondag van de maand tussen 13.00 en 17.00 uur, Klootsemastraat 2, Doetinchem. De toegang is vrij.
www.dekruisberggevangenis.nl

Meer berichten