Tjitske Reidinga en Mark Rietman in Dangerous Liaisons
Tjitske Reidinga en Mark Rietman in Dangerous Liaisons (Foto: Raymond van Olphen)

Meedogenloos toneelspel

Doetinchem - Een cast om van te watertanden, een script om van te duizelen, een regie om nooit te vergeten: Dangerous Liaisons is de toneelsensatie van dit theaterseizoen. Voor het eerst staan topacteurs Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken, het is voor hen een droom die uitkomt. Dit zinderende toneelspel is te zien op dinsdag 3 en woensdag 4 maart in Schouwburg Amphion.

Als graaf Valmont en markiezin de Merteuil bespelen Rietman en Reidinga elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. De 18e-eeuwse brievenroman werd door de verfilming in 1988 wereldberoemd. Deze toneelbewerking is eigentijds, rauw en geestig. Verwacht dus geen protserige kostuums, maar laat je prikkelen door de keuze om de acteurs dubbelrollen te laten spelen: man wordt vrouw en vrouw wordt man. Dat levert een energieke machtsstrijd tussen de seksen op die de voorstelling een actuele lading geeft, want hoe kan je elkaar nog verleiden in tijden van #metoo?

Tickets voor deze voorstelling kosten 35 euro inclsief drankje en zijn te bestellen via www.amphion.nl of de Theaterkassa (0314-376000).

Meer berichten