Inschrijvingen Kies je Sport zijn geopend

Doetinchem - Ook in 2020 gaat het succesvolle sportstimuleringsproject 'Kies je Sport' weer van start. Met Kies je Sport brengt Sportservice Doetinchem de basisschooljeugd, de 55+ inwoners en mensen met een beperking structureel meer aan het bewegen. Het doel van Kies je Sport is om inwoners kennis te laten maken met de grote verscheidenheid aan sportaanbieders die de gemeente Doetinchem rijk is. Zo'n 55 verenigingen verzorgen ruim 221 sportcursussen, waardoor er voor iedereen een passend aanbod is. Dit programma vindt plaats van 16 maart tot en met 24 april. De inschrijvingen zijn inmiddels gestart.

Kinderen uit groep 3 tot en met 8 van de basisscholen in de gemeente Doetinchem kunnen komende periode verschillende sporten 'uitproberen'. Bij een sportcursus mogen kinderen drie tot vier keer een sportcursus volgen. Alle basisschoolkinderen hebben het inmiddels bekende 'Kies je Sport-boekje' mogen ontvangen, met een te gekke expeditie sport in het midden van het boekje. Durf jij het aan? Ga mee op expeditie sport en kies een sport die bij je past!

In het kader van 'Kies je Sport Senioren' presenteren zo'n 20 verenigingen zich zondag 15 maart tijdens de sport- & leefstijlmarkt in Sporthal de Bongerd. Bezoekers maken hier op een gezellige en laagdrempelige manier kennis met een divers aanbod aan sport en beweegmogelijkheden binnen de gemeente Doetinchem. Tevens is er een gezondheidsplein met fittesten en kan je in contact komen met zorgprofessionals. De sport- & leefstijlmarkt wordt georganiseerd door Sportservice Doetinchem ter ondersteuning van het sportstimuleringsproject 'Kies je Sport Senioren'.

Binnen de gemeente Doetinchem en in de gehele Achterhoek wordt er zeer divers sportaanbod aangeboden voor mensen met een beperking. Tijdens Kies je Unieke Sport maken kinderen kennis op de sportvereniging. Vanaf 16 maart kan er worden deelgenomen bij de verenigingen. Bij 'Kies je Unieke Sport' gaat het om minimaal 1 keer meetrainen. Mocht je daarna nog interesse hebben om te blijven sporten? Dan kan dat natuurlijk altijd. Deelnemen aan een cursus kan vanaf 16 maart, maar is mogelijk gedurende het hele jaar 2020.

Voor het inschrijven en meer informatie voor het 'Kies je Sport' programma, verwijzen wij je graag door naar www.doetinchemsport.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dion Teloh van Sportservice Doetinchem via d.teloh@sportservicedoetinchem.nl of via 0614317679.

Meer berichten