Foto: Marouchka Weulen Kranenbarg

Kom Schatgraven in Stadsmuseum Doetinchem

DOETINCHEM - Ook dit jaar komt het team van Schatgraven, het populaire tv-programma van Omroep Gelderland, weer op bijzondere Gelderse locaties.
De tweede taxatiedag voor het nieuwe seizoen vindt plaats op zondag 16 februari in Stadsmuseum Doetinchem.

Op deze dag kun je gratis jouw voorwerpen laten beoordelen door één van de deskundige taxateurs. Samen met presentator Peter van den Hout worden er ieder jaar weer mooie ontdekkingen gedaan. Bezoekers komen informatie te weten over de herkomst van een voorwerp, hoe oud het is en wie het heeft gemaakt. Wie weet welke schatten er dit seizoen opduiken tussen schilderijen, kleurig speelgoed, breekbaar aardewerk en exotische snuisterijen?

Deskundige taxateurs

Het team van taxateurs is een hechte ploeg, die al jaren meewerkt aan Schatgraven. Hun deskundigheid staat buiten kijf. Stuk voor stuk hebben ze een passie voor hun vakgebied en dat zie je terug op televisie. Er zijn deskundigen op het gebied van: poppenhuizen en speelgoed, textilia; boeken en grafiek; schilderijen; porselein en aardewerk; klokken; goud- en zilverwerk.

Taxatiedag
Zondag 16 februari 2020

Stadsmuseum Doetinchem, Burgemeester van Nispenstraat 2, 7001 BS Doetinchem.

Entree vanaf 10.00 uur. De taxaties vinden plaats tussen 11.00 en 16.00 uur. Gratis toegang.

Er wordt gewerkt met nummertjes. Dus wie het eerst komt, is het eerst aan de beurt. Iedereen die om 16.00 uur binnen is en een nummertje heeft, wordt zeker geholpen.

Schatgraven is vanaf 10 februari wekelijks te zien om 17.20 uur op Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Ga voor meer informatie naar www.gld.nl/schatgraven.

Meer berichten