Henk Hanskamp (winnaar van de vorige editie).
Henk Hanskamp (winnaar van de vorige editie). (Foto: Logisz BV)

De derde editie van de Achterhoek Open Innovatieprijs

Ulft – De inschrijving voor de derde editie van de Achterhoek Open Innovatieprijs is geopend. De award biedt de winnaar de ultieme kans om snel een doeltreffend netwerk op te bouwen. Ondernemers kunnen technologische innovaties nog tot en met 7 maart aanmelden. De uitreiking vindt plaats op 15 april in het CIVON Innovatiecentrum in Ulft.

Landelijke open competitie

De Achterhoek Open Innovatieprijs is een open landelijke competitie. Iedere ondernemer die technologisch innoveert maakt kans op de prijs, mits hij daartoe in openheid samenwerkt met een of meer partners. Immers, een belangrijke doelstelling van de award is open innovatie te bevorderen vanuit de overtuiging dat die wijze van innoveren het concurrentievermogen van de industrie vergroot. Om kans te maken moet de innovatie naast technisch ook duurzaam zijn en aantoonbaar functioneren. Tot slot verwacht de organisatie van de innovatie dat deze al op de markt is gebracht of dat dit binnen nu en een jaar gaat gebeuren.

Doeltreffend netwerk en media-aandacht

Uit voorgaande edities is gebleken dat deze competitie daadwerkelijk technologische én duurzame innovaties verder brengt. Voor de winnaar van vorig jaar, Hanskamp, heeft de Achterhoek Open Innovatieprijs deuren geopend in onder meer Den Haag. Daarnaast heeft het winnen van de award gezorgd voor veel media-aandacht en daarmee is het innoverende 'CowToilet' écht op de kaart gezet. Een toilet voor koeien met als belangrijk voordeel het afvangen van de broeikasgas ammoniak. De winnaar van de AOI gaat niet met lege handen naar huis. Naast de prestigieuze trofee neemt de winnaar een cheque mee naar huis ter waarde van 5.000 euro.

Open Innovatie Hal

In tegenstelling tot voorgaande jaren bestaat de finale naast een avondprogramma ook uit een middagprogramma in de vorm van een 'Open Innovatie Hal'. Deze middag wordt geleid door niemand minder dan professor Henk Volberda van de Universiteit van Amsterdam, vertegenwoordiger van de wetenschap. Tijdens deze middag krijgen genomineerden de kans om hun product of dienst te presenteren aan collega-ondernemers. Dit is van groot belang, want tijdens de 'Open Innovatie Hal' krijgen genomineerden de kans om te stemmen op een vierde finalist. De avond wordt gepresenteerd door Twan Huys, het wordt een inspirerende avond vol met baanbrekende innovaties en ervaringen van collega-ondernemers.

Aanmelden
Ondernemers uit heel Nederland worden opgeroepen om zich aan te melden voor de Achterhoek Open Innovatieprijs.
 

Meer berichten