Ben Beijer bekijkt 't anders: Nieuwe vrienden


Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt 't anders: Nieuwe vrienden

Vrijdag 17 januari zie ik dat Balthazar van Puffelen contact zoekt. 'Kun je begin volgende week even aankomen bij leerwerkcentrum 'Get a Grip / Werkraat'?'

De naam ken ik vaag omdat Jaap naast zijn werk als dj bij Optimaal FM leermeester is en jonge radiomakers begeleidt, ik ben er echter nooit geweest. Ik kijk mijn ogen uit in dit geweldige 'werk/scholingsproject op maat'. Jongelui die om welke reden ook even de weg kwijt raakten tussen onderwijs en werk zijn met veel enthousiasme bezig hun leven structuur te geven.

Even later word ik voorgesteld aan Jarino. De jongeman zou m'n kleinzoon kunnen zijn, maar wordt een nieuwe vriend. Jarino heeft samen met Mitch de uitdaging opgepakt een rapnummer over VRIJHEID te maken. Het nummer was eigenlijk voor de rockopera, maar past daar niet zo in. Dat is misschien de ware reden achter het verzoek van Jaap om even aan te komen. We kennen elkaar al jaren; hij prijst niets aan maar weet als ik het nummer hoor ben ik verkocht. Wij zoeken een stelletje oudere rappers als achtergrondkoor voor onze single-cd, zegt Jarino. Natuurlijk zeg ik gelijk toe dat Mooi Koor Man dat zal doen.

Er kunnen echter maximaal acht personen in de opnamestudio, dus vormen we dezelfde dag uit de losse pols het Eight Team MKM. Een paar dagen later staan we in de studio van Dick Kemper. Mijn 'mede-rappers' horen dan pas wat de bedoeling is van hun nieuwe vrienden.

Afgelopen vrijdag was de grootse presentatie van het geweldige lied VRIJHEID. De cd is te koop in Wim's muziekkelder of bij Get a Grip, de opbrengst dient als startbedrag voor een eigen muziekstudio van onze nieuwe vrienden.

23 en 24 mei kunt u van hen genieten op het hoofdpodium van het festival '75 jaar leven in vrijheid'. De prachtige clip opgenomen hartje Doetinchem is te zien op YouTube. Goed gaon.

Meer berichten