Twee generaties in gesprek met elkaar.
Twee generaties in gesprek met elkaar. (Foto: Ronald Falke)

Ontknoping schrijfwedstrijd Rietveld

Doetinchem - Op het Rietveldlyceum te Doetinchem is in januari het schrijfproject ‘Wees vrij, wees jezelf’ van start gegaan, georganiseerd in samenwerking met de afdeling Lang Leve Kunst van de Gruitpoort.

Lang Leve Kunst richt zich met het project Jonge Rotten op het verbinden van generaties. ‘Wees vrij, wees jezelf’ is een side-event van de rockopera ‘FREYHEYT’ die eind juni in Schouwburg Amphion speelt. Beide projecten staan in het teken van vrijheid en bevrijding.

200 leerlingen van het Rietveld Lyceum hebben meegedaan aan de schrijfwedstrijd. Scholieren en ouderen zijn in gesprek gegaan met elkaar over de betekenis van vrijheid en het verschil tussen vroeger en nu.

De leerlingen hebben een workshop ‘interviewen’ gehad van theatermaker Boaz Boele. Als afsluiting van de schrijfwedstrijd, wordt er op 2 maart een feestelijke middag gehouden waarbij de ouderen worden uitgenodigd in de school. Een professionele jury, met onder meer schrijver van de muziektheatervoorstelling FREYHEYT, Wim Maatman, beoordeelt de verhalen en theatermaker Boaz Boele zal de middag begeleiden. Sommige verhalen vallen in de prijzen en worden gepubliceerd op de websites van de Gruitpoort en van het Cultuur en Erfgoedpact.

De verhalen worden deze middag door de scholieren voorgelezen aan de ouderen.

Meer berichten