De mensen van kunst of Art en de mensen van de Kunstuitleen Stadsmuseum.
De mensen van kunst of Art en de mensen van de Kunstuitleen Stadsmuseum. (Foto: Carlo Stevering)

Kunstuitleen wordt Stadsgalerie Doetinchem

Doetinchem - Per 1 maart 2020 stopt de Kunstuitleen Doetinchem met haar uitleenactiviteiten.

Om een bijdrage te blijven leveren aan het kunstklimaat in de gemeente Doetinchem opent Stadsgalerie Doetinchemper 1 mei 2020 haar deuren van het Stadsmuseum. 

De Stadsgalerie functioneert als platform voor kunstenaars uit de regio, waarbij uiteraard de koppeling wordt gezocht met de exposities in het stadsmuseum. 

De opstart van de Stadsgalerieis in volle gang, waarbij een werkgroep van vrijwilligers bezig is om de plannen uit te werken en verder vorm te geven. Stadsgalerie Doetinchem blijft interessante exposities van lokale en regionale kunst voor inwoners van Doetinchem en omgeving houden. De werken zullen te zien én te koop zijn. 

Stadsgalerie Doetinchem zal regelmatig thematisch aansluiten bij de wisselexposities van Stadsmuseum Doetinchem. Organisatorisch blijft de Stadsgalerie, net als de Kunstuitleen, onder Stichting Stadsmuseum vallen.

Per 1 maart 2020 draagt Stichting Stadsmuseum Doetinchem de leden van de kunstuitleen over aan Kunst of Art uit Laag-Keppel. Het bestuur van het Stadsmuseum meent dat de leden van de Kunstuitleen bij Kunst of Art in goede handen zijn. De leden zijn hierover inmiddels op de hoogte gesteld. Maandagavond 10 februari is voor de leden een afscheids- en kennismakingsbijeenkomst geweest in het kerkje van Kunst of Art in Laag-Keppel. Galerie/kunstuitleen Kunst of ArtKunst of Art verhuurt en verkoopt vanuit twee locaties (Laag-Keppel en Zutphen) kunstwerken aan particulieren, bedrijven en overheden. Het is een Achterhoeks familiebedrijf met bijbehorende service en dienstverlening. De familie Hulshof doet dit al meer dan 30 jaar met veel plezier en toewijding. Op de locaties in Laag-Keppel en Zutphen kun je kiezen uit honderden werken van verschillende regionaal- en landelijk bekende kunstenaars.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden