Wim Vriezen brengt ervaren maar nog onbekende artiesten naar Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning)
Wim Vriezen brengt ervaren maar nog onbekende artiesten naar Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Songs & Whispers in Gruitpoort

Doetinchem - Vorig jaar hebben De Gruitpoort en Wim Vriezen de handen ineen geslagen in het kader van Songs & Whispers. Iedere maand is er een optreden van een internationale artiest of band in de kleine zaal van De Gruitpoort. Zaterdag 7 maart is het de beurt aan Ines Herrmann, een singer-songwriter uit Duitsland. “Het zijn ervaren artiesten die optreden, maar nog niet bekend bij het grote publiek."

door Hans Hissink

Songs & Whispers is een live muzieknetwerk dat zich richt op de ontwikkeling van internationale muzikanten. Het betreft een serie akoestische optredens in de meest brede zin van het woord, van solisten tot ensembles in orkestgrootte.

Instore optredens

Een hele tijd geleden werd Wim Vriezen benaderd door een boekingsbureau. “Zij zochten een locatie om een bruggetje te maken van Bremen, waar het allemaal ontstaan is, naar België, waar Songs & Whispers al geïntroduceerd was. De wens was om een vaste locatie te vinden. Omdat ik in mijn winkel de instore optredens heb waar steeds meer mensen op afkomen, paste dat wel. Dat zijn vaak optredens van een half uur. Het zou mooi zijn dat naast dat korte optreden een langer optreden, op dezelfde zaterdag, elders plaats zou kunnen vinden. Dat is De Gruitpoort geworden.”

John von der Linden, programmaleider film, theater en debat bij De Gruitpoort, hoefde niet lang na te denken over de samenwerking. “In het najaar zocht Wim contact met mij. Het aanbod van Songs & Whispers is heel divers en heeft niveau. We hebben net een tweede zaal gerealiseerd met 40 stoelen en een paar bankjes waar het geluid fantastisch is. Deze zaal is de ideale ruimte voor dit soort kleinschalige optredens. We sluiten graag aan bij dit soort initiatieven, het is heel leuk om dit soort dingen helpen neer te zetten.”

De samenwerking met Songs & Whispers is voor een jaar aangegaan om te kijken of het concept aanslaat. “Het zijn geen beginnende artiesten die optreden. De meesten hebben al enkele albums gemaakt, maar zijn nog niet bekend bij het grote publiek. Het is heel laagdrempelig en de entree is gratis. De vrijwillige bijdrage die de bezoeker wil geven, komt volledig toe aan de optredende artiest.”

Ines Herrmann

Ines Herrmann staat 7 maart op het podium in de kleine zaal van De Gruitpoort in Doetinchem. Zij is een singer-songwriter uit Duitsland die nummers maakt met haar krachtige stem en je meeneemt op een reis die kan worden gekenmerkt als dromerig en jazzy, maar ook donker en mysterieus. Zij speelde eerder al in clubs en bars in Ierland en de Verenigde Staten. In 2017 bracht Ines haar eerste zelf opgenomen EP ‘Roze Hip’ uit, gevolgd door de twee studio-EP's ‘Phoenix’ en ‘Thunder’ in 2019. Dit jaar komen er wederom twee EP-releases uit. Op 4 april treedt de Engelse Sam Coe op.

gruitpoort.nl
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden