Nieuwscafé over: Is de lokale democratie te redden?

DOETINCHEM - Is de lokale democratie te redden? Die vraag wordt zondag 1 maart (aanvang 14.00 uur) gesteld tijdens het Nieuwscafé in De Gruitpoort. De vraag kwam onlangs aan de orde in een lezing van Rob Janssens, griffier van de gemeente Doetinchem. Hij vreest dat de meeste mensen die een gemeenteraad bijwonen, geen idee hebben waar het over gaat.

Volgens Janssens komt dat omdat veel besluiten in achterkamertjes vallen, onder meer tijdens het overleg tussen de partijen die de coalitie vormen. Janssens is gast en zal in debat gaan met Jeroen Berends, fractieleider van het CDA in Doetinchem. Berends zegt dat het juist raar zou zijn als coalitiepartijen voor de vergadering niet met elkaar zouden overleggen.

Lennard Kamps is ook gast. Kamps, voormalig notaris, brengt sinds begin januari mensen die winkelruimte zoeken in de Doetinchemse binnenstad en vastgoedeigenaren die ruimte te huur hebben, bij elkaar. Dit met als doel de leegstand in Doetinchem te verminderen. Kamps moest na twee beroertes stoppen als notaris. In zijn nieuwe rol keert hij terug in het openbare leven.

Tiny Vriezen is sinds een haf jaar directeur zorg van het Leger des Heils in Gelderland. De Doetinchemse maakt zich sterk voor de daklozen in de provincie, ontving pas nog koningin Maxima en is zondag net terug van een werkbezoek aan Finland waar de daklozenproblematiek heel anders wordt aangepakt.

Muziek is er van Hans Hissink - van Tweede Han(d)s Liedjes - en Wies Knipping.

De presentatie is in handen van Tanja Kits, Karin Geurts en Henny Haggeman. De toegang is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden