Ben Beijer bekijkt 't anders: Laatste actie


Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer kijkt uit op de Walmolen vanaf zijn appartement. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt 't anders: Laatste actie

De kop van de column schrijf ik net nadat ik de advertentie met toiletpapier in de actie heb gezien. De grote baas van AH vertelde in een actualiteitenprogramma dat acties altijd zo’n zes weken van te voren worden samengesteld en dat men toen nog geen idee had dat hun slogan 'Hamsteren' zo uit de klauw zou lopen.

Een goede vriend op jacht naar toiletpapier sprak in een hem vreemde supermarkt een keurige man in pak aan, met een winkelwagen boordevol toiletpapier. Die kreeg te horen dat het nogal asociaal is om zo te hamsteren waardoor er geen pak meer in de schappen lag. De man vroeg hem vriendelijk: 'mijnheer, als u even plaats zou willen maken, kan ik het schap weer bijvullen'.

Bij Mooi Koor Man zijn ondanks een programma vol optredens de repetities stilgelegd tot nader order. Er zijn een paar leden van rond de 80, een van hen staat altijd naast mij. Vroeger was ik eerste tenor maar in verband met hoogtevrees sta ik tegenwoordig naast deze eerste bas, die graag zingt maar nu ook liever bij z’n meisje thuis is. Een van de vervelendste dingen zolang we niet ziek zijn vind ik het gegeven dat ik onze kleinzoontjes niet kan knuffelen. Dochterlief en haar partner hebben ons als oma’s en opa’s verboden om nu op te komen passen in verband met onze leeftijden. Dat is heel lief en met de beste bedoelingen natuurlijk, maar ik kan ze ook al niet zien voetballen terwijl er toch echt geen volle tribunes kijken naar V.V. Montferland JO 11.

Even denk ik nog, de bal is rond nu de rijksbegroting nog, maar bedenk dat gezondheid belangrijker is. Onze dochters bellen: 'passen jullie goed op jezelf' vragen beiden nog eens nadrukkelijk? Wij zeggen hen toe goed op elkaar te zullen letten want doodgaan is wel zo’n beetje de laatste actie die we van plan zijn te gaan doen.

Goed gaon.

Meer berichten