Bibliotheek.
Bibliotheek. (Foto: Pixabay)
Coronavirus

Sluiting bibliotheek

Doetinchem - Alle vestigingen van Bibliotheek West-Achterhoek sluiten per direct tot  6 april. 

Per week ontvangen de bibliotheekvestigingen in Doesburg, Bronckhorst en Doetinchem tussen de 2.000 en ruim 4.500 (Doetinchem) bezoekers. "De kans dat besmetting door bezoek aan één van onze vestigingen plaatsvindt, is daardoor aanzienlijk. In aansluiting op de maatregelen die landelijk zijn afgekondigd, sluiten wij daarom de vestigingen in Doesburg, Doetinchem, Hengelo Gld., Steenderen, Vorden en Zelhem. Ook in het servicepunt in Wehl kunnen geen materialen meer worden geleend", aldus woordvoerder Marike van der Meijden.

Alle activiteiten zijn tot 6 april afgelast. Dat geldt ook voor de door externe partijen georganiseerde activiteiten, cursussen en lezingen. De loketten die door anderen worden georganiseerd blijven gesloten, zoals het Formulierencafé van Buurtplein B.V. en de rechtswinkel.

Mensen die vragen hebben kunnen bellen met de klantenservice (0314-333445). De klantenservice is ook per mail bereikbaar: info@westachterhoek.nl en per app op het nummer 06 12172505.

Iedereen die luisterboeken of e-books wil lenen, kan dat doen via de website www.bibliotheekwestachterhoek.nl. Daar staat ook de link naar de luisterboekapp. Via onze website zijn ook allerlei andere diensten bereikbaar, zoals het oefenen voor je rijbewijs.

Via internet kan iedereen blijven oefenen. Er zijn programma’s om te leren rekenen, te oefenen met taal, iets te leren over gezond leven, en andere cursussen. Kijk daarvoor op: https://www.bibliotheekwestachterhoek.nl/leren/digitaalhuis/digitaalhuisonline.html

Digitale databanken

Via de website van West-Achterhoek kunnen uiteenlopende digitale databanken worden geraadpleegd. Of het nu informatie is voor een werkstuk of een boekbespreking, of informatie van De Consumentenbond, het is te vinden op: https://www.bibliotheekwestachterhoek.nl/naslagwerken.html

Boek aan Huis

Voor mensen die slecht ter been zijn, wordt de Boek aan Huis service gehandhaafd, zo lang er vrijwilligers en/of medewerkers zijn die dit kunnen uitvoeren. "Wel beperken wij het contact van onze vrijwilligers en medewerkers. Zij hebben geen toestemming om binnen te komen, maar hangen de boeken in een tasje aan de deur. Wij kunnen deze service niet garanderen, maar doen ons best om het zo lang mogelijk vol te houden. Bibliotheekleden die graag op deze manier boeken willen ontvangen, kunnen zich aanmelden via de klantenservice."

Basisscholen

De leesconsulenten van Bibliotheek West-Achterhoek leggen op dit moment geen bezoeken meer af aan consultatiebureaus, kinderdagverblijven, scholen, etc. Dit heeft te maken met het feit dat scholen en kinderdagverblijven gesloten zijn.

Volg de website

Voor veel mensen is dit een moeilijke tijd. Veel 55+-ers in ons werkgebied kunnen digitaal niet zo goed meekomen. Daarom vragen we mensen in hun omgeving om hen te helpen bij het gebruiken van onze digitale diensten. We zullen de komende weken ons online aanbod verrijken, zodat iedereen van jong tot oud toch kan blijven lezen.

Lees ook

Meer berichten