Coronascherm met klanten. (made by NieNus)
Coronascherm met klanten. (made by NieNus) (Foto: NieNus)
Coronavirus

Coronascherm veiliger voor medewerker en klanten

Doetinchem - De gevolgen van het coronavirus zijn nu al groot voor het zorgsysteem, winkels en bedrijven. Een aantal ondernemers uit de Achterhoek en Liemers heeft in de afgelopen dagen Loketcentrale opgezet en een zogenaamd ‘Coronascherm’ ontwikkeld. 

Het ‘Coronascherm’ biedt klanten en medewerkers extra bescherming aan de balie of kassa. “Juist aan de kassa of balie is het erg lastig om de voorgeschreven 1,5 meter afstand te houden,” aldus initiatiefnemer Eef Bus (Feestkoning). Het scherm is een kunststof plaat die op de balie wordt bevestigd en tussen de klant en medewerker in staat.

Door de extra bescherming te bieden hoopt Loketcentrale dat winkels niet hoeven te sluiten om daarmee de economische schade van het virus zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast kan dit scherm er ook voor zorgen dat er geen andere/kortere openingstijden hoeven te worden gehanteerd. Hiermee verminderen we de piek in winkelend publiek. Gezien de noodzaak is er snel geschakeld en in minder dan twee dagen, door een samenwerking van zes ondernemers, een concept en website ontwikkeld. Woensdag 18 maart werd het eerste scherm geplaatst bij Belpunt in Doetinchem.

Uiteindelijk hopen de ondernemers met dit initiatief de komende weken alle winkels, apotheken en zelfs ziekenhuizen in de regio te voorzien van het scherm. “Wellicht vindt het initiatief ook landelijk draagvlak en kunnen we daarmee onze winkels openhouden,” aldus Jorg Groenendijk (eigenaar Belpunt).

Lees ook

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden