Foto: Hip & Stijl Fotografie
Coronavirus

Nieuwe app HopJob om elkaar te helpen

Regio - In deze onzekere en voor velen zware tijden zijn er ook lichtpuntjes door alle initiatieven en activiteiten die worden opgezet om anderen te helpen. Het geeft een gevoel van saamhorigheid, van naoberschap. Een voorbeeld van zo’n initiatief is het klusjesplatform HopJob, een app die gratis te downloaden is via Apple Store of Google Play Store. Oprichter Koen Matas (26) heeft deze app ontwikkeld met ondersteuning van Stichting Pak An en de Ondernemende Helden Academie.

Koen Matas is blij dat de app juist in deze moeilijke tijden kon worden gelanceerd: “Ik wil graag gratis mijn hulp samen met die van HopJob wil aanbieden, want we slaan ons hier maar op één manier doorheen: door solidair te zijn en op te komen voor elkaar.

Door de uitbraak van het Coronavirus zijn er veel mensen in de Achterhoek die behoefte hebben aan hulp; dit zijn de ouderen en kwetsbaren. In deze moeilijke tijden is het belangrijk dat we er als Nederlanders voor elkaar zijn.

Als oprichter van HopJob bied ik gebruik van de app in deze periode geheel gratis aan voor iedereen die hulp nodig heeft en/of bereid is om zich vrijwillig in te zetten voor de ouderen en kwetsbaren die noodgedwongen binnen zitten.”

De infrastructuur van de app is perfect voor het plaatsen van oproepen en/of hulp. Het filtert de klusjes zodat het klusje dicht in de buurt bovenaan komt te staan. Hierdoor zie je in één oogopslag wie er in jouw buurt hulp nodig heeft of dit aanbiedt.

Matas roept iedereen op die, door het wegvallen van werk of studie, zijn beschikbaar gekomen tijd graag wil gebruiken om hulpbehoevende medemens een handje te helpen. Denk aan boodschappen doen, hond uitlaten of op de kinderen van onze zorgtoppers passen.

Ben je kwetsbaar en/of heb je hulp nodig? Plaats je vraag op de HopJob-app en laat je helpen!

Meer berichten