Vraag en aanbod.
Vraag en aanbod. (Foto: Pixabay)
Coronavirus

Naoberschap 2.0 brengt zorgvraag en aanbod bij elkaar

Doetinchem - Boodschappen doen, op de kinderen passen, de hond uitlaten, een lift geven, ondersteunen bij het invullen van formulieren. Voorbeelden van praktische hulp aangeboden via de Facebookpagina Coronahulp Achterhoek. In een paar dagen tijd groeide de pagina uit tot de website CoronahulpAchterhoek.nl

Een digitaal platform waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Praktisch en zichtbaar. "Een ontmoetingsplek om initiatieven te delen en waar mensen iets kunnen betekenen voor elkaar. Want ook een kaartje sturen of een ander hartverwarmend gebaar is zeer welkom”, aldus initiatiefnemer Nino Uijting van creatief internetbureau I-Pulse in Doetinchem.

Heb jij ondersteuning nodig of een vraag, heb je iets aan te bieden aan Achterhoekers of wil je iets betekenen voor de mensen in de regio? Dan kun je terecht op Facebookpagina Coronahulp Achterhoek of via de website CoronahulpAchterhoek.nl.

De Facebookpagina die sinds 15 maart live is, telt inmiddels 12.500 leden. Op de website CoronahulpAchterhoek zijn er sinds afgelopen woensdag ruim 450 accounts aangemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden